Вучић и Додик: Нећемо бити непријатељи Русије

Први потпредсједник владе Александар Вучић изјавио је, поводом кризе у Украјини, да Србија неће имати непријатељски став према Русији. "Став Србије према ситуацији у Украјини мора да буде и биће потпуно одговоран и неће га доносити техничка влада, али Србија ће поштовати своје обавезе на путу ка ЕУ и неће имати непријатељски став према Русији, […]

субота, март 22, 2014 / 18:59

Први потпредсједник владе Александар Вучић изјавио је, поводом кризе у Украјини, да Србија неће имати непријатељски став према Русији.

"Став Србије према ситуацији у Украјини мора да буде и биће потпуно одговоран и неће га доносити техничка влада, али Србија ће поштовати своје обавезе на путу ка ЕУ и неће имати непријатељски став према Русији, изјавио је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

"Ми поштујемо територијални интегритет у међународном праву, али немојте да нам о томе говоре они који су га овде згазили", рекао је Вучић.

Милорад Додик каже да је за Републику Српску референдум на Криму демократски израз воље народа, као и да Република Српска прати сва слична свјетска искуства и радиће на примјерима најбољих искустава "када за то дође вријеме".

Министарство спољних послова Србије саопштило је синоћ да је став Србије поводом догађаја у Украјини "познат и непромијењен", али није навело какав је то став.

"Србија је на путу ка ЕУ, она поштује своје обавезе, али неће имати непријатељски став према Русији и то је све што могу у овом тренутку да вам кажем", рекао је он. Председник РС Милорад Додик је недвосмислено рекао да је Република Српска на страни Русије.

"Ми не можемо као Додик да станемо на једну страну, мада ја то разумем. Влада Србије у техничком мандату не може да се изјашњава према украјинској кризи, а свакако није мудро ни увести санкције Русији нити напустити наш европски пут. Србија ће покушати да заштити своје интересе и ида се понаша одговорно и зато наш став мора да буде балансиран, одговоран и озбиљан", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се не ради о балансирању између Европе и Русије, јер српска влада није ни руска ни њемачка, већ влада Србије, поручивши да ако неко хоће да има другу владу, иде на изборе и изабере је водећи рачуна о интересима градјана Србије.

"Питам вас за коју политику мислите да би била добра за Србију. Хоћете да уведемо санкције Русији, да имамо непријатељски став према њима. Ја мислим да то није одговорно. Хоћете ли да кажемо да подржавамо нарушавање територијално интегритета па да нам кажу одрекли сте се Косова или да кажемо да ћемо да напустимо европски пут? Кажите које је то генијално решење", рекао је он. 0 КОМЕНТАРА

 1. A, faca rudonjina kada se rukuje!
  Ne gleda rudonja u lice onoga s kim se rukuje, nego okolo, da vidi slikuju li ga, pa onaj djilkoški osmijeh pitajući: vidite li me, mene prekupca nakupca, švercera i pretrgliju?

  Plaćali smo agente i lobiste milionima da dese dvominutni sastanak sa ruskim, izraelskim, zvaničnicima s ciljem da se uslika sa njima, da opet vidimo fujdjilkoškusirovu pozu , a plaćam i stotine savjetnika koji bi trebali da ga nasavjetuju kako se predsjednik rukuje, da se ne rita kao Damjanov Zelenko kad ga obad ugrize ispod repa..

  Platili smo miloonima da dobije orden ruskog patrijarha, ali rudonji nikada dosta…

  De, sivonja, pročitaj Puškinovu Bajku o zlatnoj ribici, vidi kakav ti je kraj.

 2. A, faca rudonjina kada se rukuje!

  Ha ha ha da da

  Još trenutak kad ulazi u prostoriju, kao mečka, razbacuje se na sve strane…Ponizan i naduven u isto vrijeme. Ponizan pred Vučićem kao crv, naduven pred novinarima.
  Budala nije svejestna koiliko je ispao smešan.

 3. Да се надовежем…:D

  Често сам се питао зашто увијек гига с ноге на ногу?

  Знам да је то дјечији комплекс кад се ухвати у лажи, крађи,страху… али не знам код зреле, високообразоване,светског калибра особе, вожда, државника…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *