Вријеме расколника: Ђапо напустио СДП, основаће нову странку

Дугогодишњи члан Социјалдемократске партије БиХ (СДП) Мирсад Ђапо из Брчког напусто је ову странку и најавио оснивање нове странке која ће се бавити искључиво проблемима грађана Дистрикта Брчко, преноси новинска агенција Патриа (НАП). Ђапо је рекао да започиње нову политичку кампању, ново политичко увјерење. – У сљедећих мјесец дана обавит ћу разговоре са руководством једне […]

четвртак, април 23, 2015 / 17:23

Дугогодишњи члан Социјалдемократске партије БиХ (СДП) Мирсад Ђапо из Брчког напусто је ову странку и најавио оснивање нове странке која ће се бавити искључиво проблемима грађана Дистрикта Брчко, преноси новинска агенција Патриа (НАП).

Ђапо је рекао да започиње нову политичку кампању, ново политичко увјерење.

– У сљедећих мјесец дана обавит ћу разговоре са руководством једне парламентарне и једне опозицијске странке у БиХ, а у разговорима сам и са стотинама грађана, представницима разних удружења, других политичких странака, невладиним сектором, са интелектуалцима… Моја идеја је формирати странку са брчанским предзнаком. Желим се бавити проблема града Брчко, рекао је Ђапо.

Ђапо је у СДП-у провео више од 30 година. Обављао је функцију члана општинског комитета и члана ЦК БиХ прије 90-их, био је предсједник СДП БиХ Брчко, члан предсједништва СДП БиХ, предсједник Главног одбора СДП БиХ, потпредсједник СДП БиХ…

Као кандидат ове странке изабран је прије сукоба у БиХ за одборника прве вишестраначке Скупштине БиХ, а након сукоба био је предсједник Скупштине и градоначелник Брчко дистрикта БиХ.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *