Војска Јужног Судана оборила хеликоптер УН, погинуло четворо

Војска Јужног Судана оборила је данас у држави Јонглеи хеликоптер мировних снага УН и усмртила сва четири члана посаде, саопштила је свјетска организација, а руске новинске агенције јавиле су да је ријеч о руској летјелици. У саопштењу УН се истиче да је хеликоптер оборен на истоку државе Јонглеи, за вријеме мисије извиђања и да је […]

субота, децембар 22, 2012 / 08:41

Војска Јужног Судана оборила је данас у држави Јонглеи хеликоптер мировних снага УН и усмртила сва четири члана посаде, саопштила је свјетска организација, а руске новинске агенције јавиле су да је ријеч о руској летјелици.

У саопштењу УН се истиче да је хеликоптер оборен на истоку државе Јонглеи, за вријеме мисије извиђања и да је јужносуданска војска признала да је гађала хеликоптер, јавио је Би-Би-Си (ББЦ).

Међутим, јужносудански министар информисања Барнаба Маријал Бенџамин тврди да је истрага у току и да нема доказа да је хеликоптер оборен, истичући да се летјелица у вријеме пада налазила у подручју у којем су побуњеници веома активни.

„Према прелиминарним подацима, данас поподне је оборен хеликоптер Ми-8 у власништву компаније Нижневартовскавија, који је радио под уговором са УН”, изјавио је неименовани извор из руске амбасаде у Јужном Судану за Итар-Тас с.

Русија је раније ове године рекла да ће повући своје хеликоптере и особље у оквиру мисије УН у Јужном Судану због напада на хеликоптере свјетске организације у овој земљи, подсјећа Ројтерс.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *