Влајкијев кабинет: БиХ је окупирана у корист Бошњака

Поводом одлуке Високог представника у БиХ, Валентина Инцка да суспендује одлуку ЦИК о избору руководства ФБиХ, из кабинета потпредсједника РС је стигло саопштење које објављујемо без преправки. То што је, прије пар дана, Високи Представник укинуо одлуке ЦИК-а, једне легалне и демократске БиХ институције, а што је објеручке подржано од САД-а (а не од америчке […]

уторак, март 29, 2011 / 12:23

Поводом одлуке Високог представника у БиХ, Валентина Инцка да суспендује одлуку ЦИК о избору руководства ФБиХ, из кабинета потпредсједника РС је стигло саопштење које објављујемо без преправки.

То што је, прије пар дана, Високи Представник укинуо одлуке ЦИК-а, једне легалне и демократске БиХ институције, а што је објеручке подржано од САД-а (а не од америчке амбасаде, како се манипулативно извјештава), показује, по тко зна који пут, слиједеће:
 
-Да је БиХ окупирана и колонизирана земља;
 
-Да је та окупација, првенствено, у корист Бошњака, а на штету кришћанских народа: Срба и Хрвата;
 
-Да Англо-Саксонци који у свијету већ деценијама ради нафтних и геостратешких интереса (не)скривено ратују против исламских земаља (Иран, Афганистан, Ирак, Пакистан, Либија, итд), а вјероватно су имплицирани и у недавне промјене режима у исламском дјелу  Африци и Азији, желе да преко подршке БиХ муслиманима покажу како они нису против  народа ове вјероисповиједи;
 
-Да у ту сврху  форсирају исламизацију Балкана имајући истовремено за циљ слабљене Еуропске Уније;
 
-Да овај дио међународне заједнице, помажући грубо и бахато нелегално изабране органе Федерације, дакле нељудску превару гдје је један конститутиван народ, хрватски, потпуно игнориран, жели испровоцирати исхитрен одговор БиХ Хрвата којима  је стрпљење при крају.
 
Хрвати су постали „муслиманско цвијеће“ или „муслимански коров“ и врло брзо ће бити принуђени подузети прве кораке ка формалној, институционалној заштити својих интереса у оквиру своје Координације хрватских жупанија, а у коначници зашто не и , федералне јединице, будућег ентитета и слично.
 
-Да је, с обзиром на приказано стање, ова легитимна реакција Хрвата бременита могућим насилним сукобима са Бошњацима у Федерацији, и да је та конфронтација можда и један од основних циљева оних из међународне заједнице  који признају нелегалне и нелегитимне потезе „платформаша“, руководећи се очигледно оном старом латинском сентенцијом дивиде ет импера (завади па владај)
 
Али Хрвати, који су претрпјели највеће етничко чишћење у БиХ у протеклом рату, не могу више поднијети нелегитимне, нелегалне, бахате и сличне намјере и поступке који их у сваком погледу понижавају. Не могу више поднијети ни отворене, насилничке пријетње које им се упућују, парафразирамо: „Ако и помислите на равноправност у виду трећег ентитета, Триполи ће бити Дизниленд у односу на насиље у Федерацији“. Или: „Нас Бошњака је 4 пута више“, итд.
 
Нитко Хрватима не може некажњено пријетити. Они, дакле, слободу за себе очито морају узети против воље политичке елите другог конститутивног четири пута бројнијег, који је „запикао“ териториј Федерације за себе, и који ће и даље дјеловати против Хрвата свим прљавим средствима, имајући иза себе најјачу свјетску суперсилу као и добар дио исламских земаља.
 
Наш Кабинет допредсједника РС  већ четири мјесеца упозорава на протекле и садашње немиле догађаје, желећи мир и правду у БиХ. Боримо се за журну промјену дијела  Дејтона, који Хрвате ставља у крајње неравноправан положај  те тражимо да  Хрвати, као и два друга конститутивна народа, имају свој ентитет. 
 
Не  тражимо више, али нећемо ни мање!
 
Ако се ова немила ситуација настави, имамо адекватан приједлог мјера за исправљање брутално нарушеног дигнитета Хрвата у БиХ, којег ћемо у слиједећа два тједна обзнанити домаћој и међународној јавности. 
 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *