Владин појас за спасавање Херцег телевизији

Влада Републике Српске и град Требиње обезбиједили су 152.000 КМ за наставак рада „Херцег-телевизије“ која је због нагомиланих дуговања престала да емитује програм прије шест мјесеци, потврдио је Срни вршилац дужности градоначелника Требиња Доброслав Ћук. Ћук је истакао да је Влада Српске на молбу града из средстава за подршку медијима обезбиједила 122.000 КМ, док је […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 09:23

Влада Републике Српске и град Требиње обезбиједили су 152.000 КМ за наставак рада „Херцег-телевизије“ која је због нагомиланих дуговања престала да емитује програм прије шест мјесеци, потврдио је Срни вршилац дужности градоначелника Требиња Доброслав Ћук.

Ћук је истакао да је Влада Српске на молбу града из средстава за подршку медијима обезбиједила 122.000 КМ, док је из градског буџета издвојено додатних 30.000 КМ како би ова једина регионална ТВ станица почела да емитује актуелности из Требиња и сусједних источнохерцеговачких општина.

Према његовим ријечима, од обезбијеђених средстава биће измирена дуговања према Пореској управи којој се дугује око 70.000 КМ, док ће остатак новца бити искориштен за исплату заосталих зарада радницима и за друге обавезе.

"Нама у локалној заједници много значи овај медиј, јер на коректан начин извјештава са свих догађаја и неопходан је како би становништво благовремено било информисано о свим дешавањима на подручју града и сусједних општина", каже Ћук и додаје да ће град Требиње и убудуће подржавати рад "Херцег-телевизије" и укључити се у сва дешавања како би опстала.

"Херцег-телевизија" почела је са радом 27. априла 2008. године, а регистрована је у оквиру грађевинске фирме "Неимарство". Због нагомиланих дуговања и блокаде рачуна програм је престала да емитује у марту ове године.

Ову телевизију је прије неколико мјесеци, како су медији тада били информисани, купио црногорски бизнисмен Бранислав Бјелица, али се убрзо повукао због неријешених питања у вези са овом ТВ станицом и правним ограничењима за укњижавање власништва.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *