Владајући наставили сједницу, опозицију зауставила полиција

Посланици владајућих странака у Народној скупштини РС наставиће прекинуту сједницу у малој сали у згради Парламента.

среда, септембар 13, 2017 / 14:52

Како јавља репортер АТВ-а са лица мјеста, већина посланика владајуће коалиције ушла је у малу салу, а наставку сједнице присуствује и премијер Жељка Цвијановић.

На првом спрату зграде, пред малом салом, су припадници полиције и министар унутрашњих послова Драган Лукач. Кордон полиције налази се на спрату зграде Парламента, а посланици опозиције заустављени су на степеницама.

Они су потом одржали прес конференцију.

– Ми смо ту да уважамо парламент који је посљедњих година, а нарочито седмица, значајно узурпирано од неодговорности Владе која гази по парламенту, изјавио је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Он је нагласио да ће опозиција чувати парламент и инсистирати на легитимним ставовима који су изнесени према Колегијуму.

„Незадовољни смо и огорчени што скупштинска већина није прихватила легитимне захтјеве да се парламент врати у уставне оквире. Кажу да Извјештај о ревизији може ићи за 15 дана, а што онда не радимо данас? Пословник је јасно прописао на који начин се може дискутовати у парламенту“, казао је Бореновић.

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица открио је данас обраћајући се јавности, да га је предсједник Републике Српске Милорад Додик синоћ контактирао телефонски.

“Јутрос Додик ме звао телефонски. Тражио је да функционишу институције. Рекао сам да морају, али са законом и уставом и да су на том фону наши захтјеви. Предожио је да се састанемо и разговарамо. Рекао сам да ће то питање расправити Колегијум НСРС. Не бјежимо ни од тога, али имајући увиду да Колегијум расправља о томе, било је непотребно. Није то био километарски, већ кратак разговор“, испричао је Говедарица.

И први човјек Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић казао је да је телефонски разговарао с Додиком.

“Звао је мене, СДС и НДП. Рекао сам јасно да су на сједници Колегијума легитимни захтјеви посланика којима се чува РС и да очекујемо да се то прихвати. То је био једини разговор“, казао је он.4 КОМЕНТАРА

  1. Српска посла, нити су добри ови који владају а и ови који су у опозицији нијесу много бољи од владајућих. “Поштене и мудре власти нема јер је жеља за моћи безгранична“, написао је велики Меша Селимовић.

  2. I vlast i opozicija su sami sebi cilj. Kako ono Makijaveli rece? Odrodjeni, izgubljeni u lopovluku, sujetama, licnoj i stranackoj borbi za poziciju, vlast i moc. Gdje je tu narod? U PM!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *