Влада усвојила Приједлог закона о задуживању

Влада Републике Српске утврдила је данас Приједлог закона о задуживању, дугу и гаранцијама Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу. Овим законом уређују се начин и поступак задуживања, издавање гаранција и емисија хартија од вриједности Републике Српске, јединица локалне самоуправе и фондова социјалне сигурности, обезбјеђење средстава за отплату дуга, вођење евиденције о […]

петак, јун 15, 2012 / 05:34

Влада Републике Српске утврдила је данас Приједлог закона о задуживању, дугу и гаранцијама Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Овим законом уређују се начин и поступак задуживања, издавање гаранција и емисија хартија од вриједности Републике Српске, јединица локалне самоуправе и фондова социјалне сигурности, обезбјеђење средстава за отплату дуга, вођење евиденције о дугу, гаранцијама и хартијама од вриједности.

Влада је усвојила Програм потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије у Српској за ову годину.

За изградњу стамбених јединица у овој години у Буџету Српске планирана су три милиона КМ.

Влада је усвојила Реализацију Програма потпуног стамбеног збрињавања породица погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије у Српској за прошлу годину.

Влада је прихватила задужење Српске према Међународној банци за обнову и развој за додатно финансирање по пројекту унапређења доступности финансијских средстава за мала и средња предузећа у износу од 36.040.000 евра, што је 40 одсто од укупно одобреног кредита за БиХ који износи 90.100.000 евра.

Кредитна средства намијењена су за финансирање малих и средњих предузећа која доприносе расту регионалне економије и извоза у области: производње, производње хране, прераде пољопривредних производа или сродним услугама.

На сједници је усвојена информацију у вези са оснивањем Института „Иво Андрић“, те извјештај о финансијском пословању Фонда за пензијско-инвалидско осигурање Републике Српске за прошлу годину.

На сједници је донесено рјешење о именовању чланова Савјета за демографску политику.

Влада је усвојила и Извјештај о стању у банкарском систему Српске за прошлу годину и Извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Српске за прошлу годину.

На сједници је усвојен Програм рада Туристичке организације Српске за ову годину, Програм рада и финансијског плана Јавне установе Национални парк "Сутјеска" Тјентиште за ову годину, те Годишњи програм заштите и пословања Јавне установе Национални парк "Козара" Приједор за ову годину.

Влада је одобрила проширење оперативног буџета у оквиру законског буџета Српске за ову годину, у оквиру Министарства здравља и социјалне заштите, у укупном износу од 234.420 КМ за прву половину ове године.

Ово проширење оперативног буџета биће обезбијеђено на позицијама Финансирање пројеката и програма у складу са Законом о играма на срећу (117.210 КМ) и Дознаке за збрињавање жртава насиља у породици (117.210 КМ).

Влада Републике Српске одобрила је исплату 50.000 КМ са рачуна посебних намјена за уплату депозита у циљу учешћа на лицитацији 21. јуна ради куповине цјелокупне имовине привредног друштва „Хранапродукт“ из Шамца у стечају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *