Вјештачко ђубриво стигло на вријеме у Семберију

Предсједник Удружења пољопривредника Семберије Љубо Малетић истакао је да дистрибуција првих количина минералног ђубрива намијењеног за прољетну сјетву тече доста добром динамиком. "Људи су презадовољни регресираним ђубривом које нам је упутила Влада РС и ресорно министартво, посебно због чињенице да је стигло у правом моменту и што је дата могућност одгођеног плаћања", рекао је Малетић […]

среда, март 30, 2011 / 13:24

Предсједник Удружења пољопривредника Семберије Љубо Малетић истакао је да дистрибуција првих количина минералног ђубрива намијењеног за прољетну сјетву тече доста добром динамиком.

"Људи су презадовољни регресираним ђубривом које нам је упутила Влада РС и ресорно министартво, посебно због чињенице да је стигло у правом моменту и што је дата могућност одгођеног плаћања", рекао је Малетић Срни наводећи да ће пољопривреднику бити много лакше да по производњи, кад род приспије, плати и двије КМ него да му сада неко тражи и 0,50 КМ.

Он је навео да је у првом таласу само за подручје Земљорадничке задруге Којчиновац стигло 150 тона ђубрива, које је готово подијељено, а очекује се и наредна пошиљка.

"Колона је пољопривредних произвођача, кола, камиона, приколица и слично који чекају да утоваре ђубриво. Најважније је да сада можемо на вријеме почети прољетну сјетву планирану за 10. април", рекао је Малетић и истакао да су и цијеном од 70 КМ по метру или 700 КМ по тони људи задовољни, као и датим могућностима плаћања – у роби или новцу.

Земљорадничка задруга Којчиновац покрива Патковачу, Глоговац, Љесковац, Пучиле, Којчиновац, Чардачине, Горњи Којчиновац и Јању.

Малетић је напоменуо да се завршетак комплетне испоруке минералног ђубрива очекује у наредна три до четири дана, као и да се расподјела, према његовим контактима са осталих седам пунктова на којима се расподјела ђубрива обавља, врши континуирано, уз гужве јер су људи показали велики интерес.

"На сваки пункт који веже по седам-осам села јуче је и касно синоћ стигло по неколико камиона ђубрива из Србије", рекао је Малетић и додао да ће око 5 000 регистрованих пољопривредних произвођача у Семберији, осим прве количине од 1 000 тона, добити укупно 5 000 тона минералног ђубрива како би на вријеме и квалитетно обавили прољетну сјетву.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *