Виталиј Кличко девети узастопни пут одбранио титулу

Украјинац Виталиј Кличко техничким нокаутом одбранио је у Москви титулу првака у тешкој категорији у ВБЦ верзији против Нијемца Мануела Чара. Кличку је ово девети узастопни пут да је одбранио титулу, а непоражен је од 2008. године када је одлучио да се врати у ринг. Иако је Чар кренуо агресивно на почетку, то није спутало […]

недеља, септембар 9, 2012 / 17:27

Украјинац Виталиј Кличко техничким нокаутом одбранио је у Москви титулу првака у тешкој категорији у ВБЦ верзији против Нијемца Мануела Чара.

Кличку је ово девети узастопни пут да је одбранио титулу, а непоражен је од 2008. године када је одлучио да се врати у ринг.

Иако је Чар кренуо агресивно на почетку, то није спутало Виталија, који га је убрзо примирио и онда чекао своју шансу.

Прво га је у другој рунди бацио у нок-даун, да би у четвртој аперкатом поцијепао Чарову десну аркаду, након чега је судија одлучио прекине борбу, због велике количине крви.

То је толико разбјеснило Нијемца, који никако никако није могао да се помири са поразом, већ је тражио да настави борбу и шутирао конопце у рингу.

Ипак, ништа од тога му није помогло, већ је на крају морао да честита 41-годишњем Кличку.

Украјинац је након овог тријумфа дошао до скора 45-2, док је 27-годишњи њемачки боксер доживио први пораз у каријери, а има 21 побједу.

Старији од браће Кличко најавио је да би ускоро могао да оде у боксреску пензију и активиније се посвети политичкој каријери.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *