Вишковић: Додик ће бити једини кандидат за предсједника СНСД

Милорад Додик биће једини кандидат за предсједника странке на предстојећем сабору СНСД-а. Тврди то за АТВ потпредсјеник и посланик највеће странке Радован Вишковић који, како каже , очекује да ће Додик добити једногласну подршку. Завшене су све припреме, одржани општински одбори, али нико од чланова странке неће изаћи на црту актуленом шефу странке, каже Вишковић. […]

четвртак, април 16, 2015 / 21:52

Милорад Додик биће једини кандидат за предсједника странке на предстојећем сабору СНСД-а. Тврди то за АТВ потпредсјеник и посланик највеће странке Радован Вишковић који, како каже , очекује да ће Додик добити једногласну подршку.

Завшене су све припреме, одржани општински одбори, али нико од чланова странке неће изаћи на црту актуленом шефу странке, каже Вишковић. Подршци се нада и сам Милорад Додик, али макар јавно тврди да не зна хоће ли имати против кандидата.

Вјеровали или невјеровали, нисам извршио увид у то какви су приједлози дошли,али очекујем наравно да ће мој приједлог бити подрзан значајно, истиче први човјек СНСД-а.

Предстојећи сабор СНСД-а биће одржан у свјетлу свих дешавања који су потресали највећу странку од октобарских избора. Ситуацију је заталасао бивши генерални секретар странке Рајко Васић који је јавно призивао промјене у странци. Атмосферу је додатно подгријао Игор Радојичић, који је избјегавао највише страначке органе, али и првог човјека странке. Можда се и због тога страначки функционери нису превише упуштали око могућих кандидатура, али одговор на то питање твди да зна управо Радован Вишковић.

Сабор је више свечарског карактера и једини кандидат је Милорад Додик,других нема и надам се да ће једногласно бити изабран на ту функцију, каже Вишковић.

За аналитичаре ова информација, кажу, није никаво чудо. Закључују да су чланови СНСД-а,па и они незадовољни свјесни да актуелног предсједника, не могу угрозити. Можда су,јкако кажу, и посљедње турбуленције у странци допријенеле,управо оваквом расплету.

На овај начин СНСД мозда покушава да покаже једно јединство поводом следећег предсједника и на тај начин утиша око одређених спекулација и сукоба унутар пратије, сматра аналитичар Давор Стрика.

Ако је судити по атмосфери у СНСД-у у посљедњих неколико мјесеци страначки сабор ће и те како бити занимљив. Биће интересатно пратити хоће ли на крају Милорад Додик обезбједити једногласну подршку,а све би требало да буде јасније за десетак дана када ће се неколико стотина чланова највеће странке окупити у Источном Сарајеву.0 КОМЕНТАРА

  1. Smrdonja ne obavlja posao za koji ga plaćamo, sve vrijeme radi kao vodja stranke, profašističko diskriminacijske , ekonomskiterorističke, za svoj narod genocidne.
    Ekonomski uništiti zemlju da ljudi u srcu Evrope umiru u bijedi i neimaštini, šta je drugo nego genocid?

    Heil! Heil!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *