Викиликс: Порошенко је амерички инсајдер

Викиликс је објавио депешу америчке амбасаде у Украјини у којој је побједник на предсједничким изборима у Украјини Пјотр Поршенко отворено назван америчким инсајдером! До документа, који је датиран 28. априла 2006, је први дошао предсједник Чеченске Републике Рамзан Кадиров и објавио га на свом Твитеру. „Током састанка 28. априла са амасадором, наш украјински инсајдер Петро […]

петак, мај 30, 2014 / 14:10

Викиликс је објавио депешу америчке амбасаде у Украјини у којој је побједник на предсједничким изборима у Украјини Пјотр Поршенко отворено назван америчким инсајдером!

До документа, који је датиран 28. априла 2006, је први дошао предсједник Чеченске Републике Рамзан Кадиров и објавио га на свом Твитеру.

„Током састанка 28. априла са амасадором, наш украјински инсајдер Петро Порошенко емфатично је порекао да је употребио свој утицај на тужиоца да би извршио притисак на поручника Тимошенкве Олександра…“, пише између осталог у тексту коју је објавио Викиликс.

Иначе, Олександр Турчинов је предсједник украјинског парламента и в. д. предсједника земље.

Милијардер Пјотр Порошенко, којег зову „краљ чоколаде“ јер му је највећи бизнис кондиторска компанија, побиједио је са више од 34 посто гласова на недјељним предсједничким изборима.

Очекује се да ће инаугурација бити почетком јуна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *