Великосрпска завјера: Хрватска да пази, да не би била избачена

Свјетска фудбалска федерација ФИФА јасно је ставила до знања хрватској Влади, да ако се буде даље мијешала у посао фудбалског савеза, Хрватска неће ићи у Бразил, преносе хрватски медији. Ова јасна и оштра порука стигла је ових дана у Загреб у виду писма које су потписали главни секретари ФИФА и УЕФА Џером Валке и Ђани […]

недеља, март 23, 2014 / 20:43

Свјетска фудбалска федерација ФИФА јасно је ставила до знања хрватској Влади, да ако се буде даље мијешала у посао фудбалског савеза, Хрватска неће ићи у Бразил, преносе хрватски медији.

Ова јасна и оштра порука стигла је ових дана у Загреб у виду писма које су потписали главни секретари ФИФА и УЕФА Џером Валке и Ђани Инфантино.

– ФИФА и УЕФА не прозивају хрватску владу, већ примењују своје статуте" , стоји у заједничком писму у којем је и порука заједничка: "наставите ли са мијешањем, хрватски клубови неће у Европу, а репрезентација у Бразил".

У допису се наводи.

– Статутом ФИФА, а посебно члановима 13. и 17., од савеза чланица ФИФА тражи се да своје пословање воде независно и без икаквог утицаја трећих страна.

– Стога је ФИФА-ина Комисија за националне савезе нагласила да би се свака Владина одлука да једнострано поступа у интерним пословима Хрватског фудбалског савеза сматрала неумјесним уплитањем, те да би се такав случај доставио надлежним ФИФА-иним тијелима ради разматрања и могуће одлуке, којом се могу изрећи казне, укључујући и суспензију, па чак и репрезентације са Свјетског првенства – наводи се у допису који је стигао у Загреб.

Споменуте асоцијације врло су резолутне гледе “Владине интервенције у интерне процесе ХНС-а“, посебно што се ради о тематици од специфичне важности по УЕФА-у а то је систем лиценцирања. Закључују како надлежност лиценцирања клубова “припада искључиво ХНС-у“.

Великосрпски лоби прогони Јосипа

Хрватски магазин Феникс ексклузивно је објавио делове жалбе Шимунићевог адвоката, у којој се наглашава да је "ФИФА пала под утицај великосрпске политике“.

Свјетска кућа фудбала потврдила је казну Јосипу Шимунићу од десет утакмица неиграња и забране приступа стадионима у Бразилу током Свјетског првенства.

Хрватски фудбалер је после пласмана на СП у мечу са Исландом повео навијање усташким покличом “За дом спремни“.

Адвокати Давор и Златко Пртењача и проф. др Мартин Нолте тврде да је "ФИФА потпала под утицај и манипулације великосрпске политике и изразито моћног великосрпског лобија, који је, како кажу, нажалост своје пипке пустио дубоко и у хрватску политику”. Према њиховом мишљењу, политичари не само да нису спријечилии ову одлуку ФИФА, већ су је и подржали.

Жалба Шимунићевих адвоката има укупно 200 страница, а чак њих 43 су, како се наводи, чисти аргументи.

Према Нолтеовом тумечњу Шимунић није прекршио статут ФИФА и да према томе постоје велике шансе на Спортском суду у Лозани. 0 КОМЕНТАРА

  1. Auu jesmo mocni i opasni. Mi smo dakle Simunica nagovorili da ovako istupi kako bismo mogli dalje praviti dzumbus hrvatskoj reprezentaciji ha ha ha. E moji hrvati, vi u stvari samo govorite sta bi vi nama radili da ste u poziciji. Jebete nas politicki gdje god mozete, pa jos gledate kako i u sportu da nam zabijete prst u oko. Dakle nije lagao onaj hrvatski novinar, kada je postavio pitanje zasto su hrvati najfrustriranija nacija na svijetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *