Већ шести дан Турска и Сирија помало пуцају међусобно

Турска војска узвратила је данас паљбу на сиријску територију, пошто је граната испаљена са сиријске стране пала у провинцији Хатај са турске стране границе, преносе агенције. Ово је шести узастопни дан турске одмазде због бомбардовања са сиријске стране, гдје се снаге предсједника Башара ал-Асада боре против побуњеника, преноси Ројтерс. Ријеч је о досада најозбиљнијим пограничним […]

понедељак, октобар 8, 2012 / 18:27

Турска војска узвратила је данас паљбу на сиријску територију, пошто је граната испаљена са сиријске стране пала у провинцији Хатај са турске стране границе, преносе агенције.

Ово је шести узастопни дан турске одмазде због бомбардовања са сиријске стране, гдје се снаге предсједника Башара ал-Асада боре против побуњеника, преноси Ројтерс.

Ријеч је о досада најозбиљнијим пограничним окршајима од када су у марту прошле године почели протести против сиријског режима који су у међувремену прерасли у грађански рат.

Током најновијег напада сиријске гранате су пале око 150-200 метара преко границе у области Хаџипаша, јавио је Ројтерс позивајући се на неименованог турског функционера.

Турске оружане снаге ојачале су током протеклих дана присуство дуж 900 километара дуге границе са Сиријом.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *