Васић: Блокада рачуна општини Угљевик показатељ стабилности Српске

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић сматра да на блокаду рачуна општини Угљевик треба гледати као на важан показатељ политичке и економске стабилизације Републике Српске. Васић наводи да је блокада рачуна општини Угљевик прошла незапажено само зато што је у току предизборна кампања. Он истиче да републичка власт, пореска, финансијска, школска, инспекцијска и свака друга, мора […]

среда, септембар 26, 2012 / 15:38

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић сматра да на блокаду рачуна општини Угљевик треба гледати као на важан показатељ политичке и економске стабилизације Републике Српске.

Васић наводи да је блокада рачуна општини Угљевик прошла незапажено само зато што је у току предизборна кампања.

Он истиче да републичка власт, пореска, финансијска, школска, инспекцијска и свака друга, мора искористити све законске и уставне могућности како би "општине које још живе у ратном и поратном феудалном миљеу, укључила у механизам одговорности пред бирачима и грађанима, али и пред Републиком Српском и њеним иниституцијама".

Васић додаје да је општина Угљевик једна од општина са најповољнијим положајем у финансијском и буџетском смислу.

Према његовим ријечима, Рудник и Термоелектрана /РиТЕ/ Угљевик послује стабилно већ годинама и стално повећава производњу, те због тога буџет општине годишње добија велика средства – половину своје приходовне стране.

"У посљедњих неколико година, РиТЕ Угљевик су општини исплатили више од 50 милиона КМ. То што су те паре нестале у вјетар, ствар је коју треба да оцијене бирачи и истражни органи, ако постоје индикације, али то што општина Угљевик не плаћа порезе и доприносе по обавези коју имају сви, мора да буде окарактерисано као непоштовање Републике Српске и мора се санкционисати свим законским средствима", наглашава Васић.

Он наводи да у политичком смислу, "таквим начелницима-феудалцима треба одузети повјерење бирача".

Васић истиче да ће СНСД све учинити да на изборима промијени власт "таквих анахроних, анархистичких и саможивих властодржаца, који помоћу својих општина руше Републику Српску".

Рачун општине Угљевик блокиран је због дуга од око 330.000 КМ, потврдио је јуче Срни помоћник директора Пореске управе Републике Српске у Сектору за управљање наплатом пореза Велимир Кукобат.0 КОМЕНТАРА

 1. О види мула јусуф-васића, скупљач харача, а гдје су му још и аганлија и додик-кучук алија?
  Због 300 хиљада марака блокираш људима рачун?? Бандо црвена, ни једна општина не треба тој прождрљивој банди из лакташа уплаћивати ни једне марке!
  Што се позиваш ти на РИТЕ Угљевик ко да је то ваше власништво, а не власништво тих људи што живе ту у Угљевику поред дима из термоелектране!?

 2. prva linija, 26.09.2012. 16:05:14

  Хехехе…кад се ти , рајко васић, додик и компанија позовете на закон, ја се аутоматски машим за пиштољ, јбг и на дивљем западу је владао закон, ко брже потеже!

  Немој те ви о закону, да је вама стало до закона, не би пљачкали локалне заједнице, већ би стварали услове за њихов развој!

 3. prva linija, 26.09.2012. 16:36:43

  Хех..одлично, а одкуд онда РС дуг? Да ли се ти то запиташ?
  РС не плаћа Угљевику ништа, Угљевик мора платити режиму харач колико је режиму ћеиф, и опет режим смије бити дужан и то нико не зна колико, а ако је Угљевик дужан само режиму, онда се блокира рачун Угљевику!?

  Сјајно, ни Бокаса ни Иди Амин не би могао смислити ништа боље за себе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *