Васић: 1.март почетак антидејтонске анархије

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Рајко Васић сматра да формирање коалиције „1. март“ које је, како наводи, у Сарајеву организовао Емир Суљагић, представља почетак законодавне, недемократске и антидејтонске анархије у БиХ. "Њихов главни циљ је уништење Републике Српске и прогон српског народа из БиХ. Њихови шаптачи, налогодавци и инструктори не могу сами и јавно […]

среда, децембар 19, 2012 / 12:41

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Рајко Васић сматра да формирање коалиције „1. март“ које је, како наводи, у Сарајеву организовао Емир Суљагић, представља почетак законодавне, недемократске и антидејтонске анархије у БиХ.

"Њихов главни циљ је уништење Републике Српске и прогон српског народа из БиХ. Њихови шаптачи, налогодавци и инструктори не могу сами и јавно да обаве тај посао, па су нашли употребни материјал у онима који су мрзитељи и мрачњаци", рекао је Васић Срни.

Васић је додао да цијели случај може да буде почетак опасне међунационалне деструкције која ће захватити цијели Балкан, а која се може завршити ратом много тежим него што су били грађански, међувјерски и међунационални ратови пред крај прошлог вијека.

"Сребреница је отворен фронт против Републике Срске и Срби ни тамо нити у Републици Српској не смију ни на који начин сарађивати и саучествовати у том пројекту", истакао је Васић.

Он је додао да то конкретно значи да српске странке у Сребреници не требају учествовати у општинској власти и тиме дати легитимитет резултатима који су настали на недемократски, неевропски и нецивилизацијски начин.

Васић сматра да Суљагићев циљ није само укидање Републике Српске већ означавање предсједника Српске Милорада Додика и њега лично као непријатеља Републике Српске.

"Суљагић је само врх леденог бријега, испод којег су инспиратори и налогодавци, међу којима су све сарајевске бошњачке странке укључене у пројекат, само на различите начине. СДП и /Златко/ Лагумџија су први институционално примили и подржали Суљагића и анархоидни оркестар инструментализованих организација. Ову чињеницу не треба заборавити“, истакао је Васић.

Извршни секретар СНСД-а сматра да Суљагићев и циљ коалиције "1. март" јесте да "демократско законодавство претворе у караванску анархију употријебљених гласача и несретника".

Коментаришући подршку лидера СДП-а Златка Лагумџије плану за формирање коалиције цивилног друштва "1. март", Додик је раније рекао да "могу да подржавају шта хоће", а да ће Српска промијенити закон о пребивалишту, који ће ускоро доћи у парламентарну процедуру.

"Измјене и допуне закона о томе ускоро ће доћи у парламентарну процедуру и мислим да ће се тада видјети ко заиста жели да уведе европске стандарде, а ко жели да се бави спекулацијама у том погледу", истакао је Додик.

Организације и удружења цивилног друштва јуче су у Сарајеву потписали споразум и озваничили оснивање коалиције "1. март".

Циљ Грађанске коалиције "1. март" је да региструје довољан број прогнаника, повратника, интерно расељених лица, те избјеглица за опште изборе 2014. године у БиХ, те да на тај начин омогући избор пет посланика у Парламентарној скупштину БиХ из Републике Српске из партија које, како наводе активисти коалиције, не поричу геноцид.0 КОМЕНТАРА

 1. “Додик је раније рекао да „могу да подржавају шта хоће“, а да ће Српска промијенити закон о пребивалишту, који ће ускоро доћи у парламентарну процедуру.“

  Карабаја, људи дају конкретан приједлог.
  Можете ви причати против Додика шта хоћете, човјек има приједлог.
  По старом обичају слиједи Иванић, Босић, Курта, Мурта, да коментаришу Додиков приједлог.
  МОра тако кад свог немају.
  А некаква су курчева опозиција.

 2. Босић је на К3 рекао да је Додик пустио Сребреницу тако што је МУП РС допустио масовне пријавбе бборавка. Зато се Васићу не прави паметан, јер су твоје игре и димне бомбе добро поѕнате.
  А сада када сте овај народ и РС опљачкали до голе коже препадате га ратом јер забога ако не буде Додик на власти смак је свијета. Ма ј… ја теби мало мамицу комуњаро одвартна и сплеткарошка. А тебе ћемо овај пут на прву линију да провјеримо мало твој патриотиѕам и патриотиѕам твојих страначких јуноша.

 3. jos nam preostaje puno rada kako bi se potrudili da dostignemo Zimbabve i tako zvanicno postali najgora zemlja svijeta.

  naime, Zimbabve ima 95% stopu nezaposlenosti te porucujem nasim liderima da nastave na predanom radu kako bismo dosegli taj cilj.

 4. Ma ne radi se o tom da je MUP dozvolio u Srebrenici masovne prijave boravka, kad sam Zakon to dozvoljava. Takodjer moze dodik pricati o novom Zakonu, on ga ne moze donijeti jer ne bi bio u skladu sa Ustavom. Zato sto Ustav garantuje slobodu izbora ličnog opredjeljenja u vezi mjesta boravka ili ti prebivalista. Bice ovdje jos zatezanja.

 5. Izjave bolesnog čovjeka nije lijepo prenositi, njemu je potrebna ozbiljno liječenje u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa. Na žalost, kad bi se to i pokušalo bojim se da bi se LGTB lobi pobunio zbog homofobnih ispada.

 6. Vasicu zavrsio si karijeru i ti i tvoj sugavi snsd na celu sa lopovom miloradom dodikom ,vase buduce prebvalsiste jeste jedan od zatvora u bih,zgadili ste se ovom narodu sa svojom nadmenoscu i bahatoscu,jadni ste i bijedni !

 7. Није да нема истине у овоме што Васић говори. На жалост, главни циљ његових текстова је толико провидан да и стварне опасности на које указује дјелују мање од њега самог. У ТОМЕ ЈЕ КАТАСТРОФА И НАША И ЊЕГОВА!

 8. BOBU BOB, POPU POP

  Koalicija „1 mart“ nije građanska nego Bošnjačka. Ciljevi koje je sebi postavila nisu ni nevladini ni građanski, nego su klasični politički ciljevi, i to samo jednog od beha naroda. I tu nema ništa protivzakonito.

  Ali zato treba tražiti zakonsko upotište (ako ga nema donijeti ga prije 2014. godine) da se sve članice koalicije brišu iz spiska NVO i da im se ukine bilo koji oblik finansiranja na osnovu pripadnosti korpusu nevladinih organizacija.

  Onda neka se finansiraju kao i sve ostale političke partije, neka izađu na izbore i bore se za glasove birača; neka u medijima, oni i njihove aktivnosti, dobiju isti prostor i pod istim uslovima kao i ostali polički subjekti.

  U međuvremenu ako nemamo pravnika da osmisle zakonske promjene kojima će se 2014. spriječiti izborni inženjering kao u Srebrenici 2012. onda i treba da nas… već šta!

 9. A ne bi me čudilo da su suljagić i ekipa na platnom spisku kopanje i dodika jer kako zatupljenom narodu mazati oči. Narod ovdje me podsjeća na američku hillbilly populaciju. Daj mesa i rakije, da se malo pripuca s vremena na vrijeme, nedjeljom u crkvu i dobro je. Ako precjednik kaže da nam rade o glavi onda je to tako, nema tu šta misliti. Što si zatupljeniji, nepismeniji to bolje.

 10. нема шта, ни мене не би изненадило да су у дилу. само, што се тиче тупавости и писмености, то је твоја братија. све го скојевачки унук и синовац.

 11. oooo šitarice, pa gdje si ti? Šta kažeš lutko moja, skojevački unuk i sinovac. Moram priznati u pravu si, tvoja familija je ipak služila pod Budakom, Pavelićem, Ljotićem, Dražom, a to su obrazovani i pismeni ljudi.

 12. шупља шупља, мој ти пролетер. комуњара, а буни се што је народ тупав.. и као он нешто против миле.. трућ трућ.. B-)

 13. Чуо сам поуздано(од оних који се разумију у прилике у Сребреници), да ни раније удружење „Гласајмо за Сребреницу“, није било регистрована. То је била нека неформална група која је узимала новац од страних донатора и наравно трошила. Челници те групе су узимали себи мјесечно по 5000 КМ, плус плаћање разних баханалија од пјеваљки до печења јагњића.
  Вјеровано је то на овом трагу. А како су ми рекли, изборе у Сребреници нису одлучили ти што су се пријавили да гласају, а не живе у Сребреници, него подјела гласова између В.Кочевић и Р. Ратковца.

 14. Мани се 1. марта него кажи ти нама Васићу јеси ли ишао пред тужилаштво да подржиш Кусмукачу и режимске медије.B-).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *