Ван Ромпеја Изетбеговић водио у башчаршијску цркву

Предсједник Европског савјета Херман ван Ромпеј посјетио је данас Стару православну цркву у Сарајеву. Ван Ромпеј је у Цркви светих архангела Михаила и Гаврила на Башчаршији боравио у пратњи предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића са којим је посјетио најважније културно-историјске знаменитости Сарајева. Ван Ромпеја и Изетбеговића је парох сарајевски Вања Јовановић упознао са историјатом Старе […]

недеља, септембар 9, 2012 / 17:39

Предсједник Европског савјета Херман ван Ромпеј посјетио је данас Стару православну цркву у Сарајеву. Ван Ромпеј је у Цркви светих архангела Михаила и Гаврила на Башчаршији боравио у пратњи предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића са којим је посјетио најважније културно-историјске знаменитости Сарајева.

Ван Ромпеја и Изетбеговића је парох сарајевски Вања Јовановић упознао са историјатом Старе паравославне цркве која датира из средњег вијека и убраја се међу најстарије сакралне објекте на овим просторима.

Двојица званичника посјетили су и Катедралу срца Исусова, те синагогу гдје се Ван Ромпеј упознао са историјом Јевреја у Сарајеву након прогона из Шпаније.

Приликом посјете Бегове џамије Изетбеговић је упознао Ван Ромпеја са заставштином сарајевског добротвора Гази Хусрев-бега.

Предсједник Европског савјета Херман ван Ромпеј борави данас у у Сарајеву гдје ће разговарати са члановима Предсједништва БиХ, предсједавајућим Савјета министара БиХ Вјекославом Бевандом, те предсједницима Хрватске Ивом Јосиповићем и Црне Горе Филипом Вујановићем.

Ван Ромпеј ће се обратити и учесницима међурелигијске конференције, која данас почиње у Сарајеву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *