Узбуна испред америчке амбасаде због заборављене торбе

Заборављени пртљаг пред сједиштем америчке амбасаде у Сарајеву изазвао је данас пометњу и узбуну међу полицијом која обезбјеђује тај строго чувани објект у прометном дијелу града, преносе локални медији. У пријеподневним сатима припадници обезбјеђења амбасаде опазили су, наиме, како се на дијелу испред заштитне ограде, у близини главног улаза, налази остављена путна торба. Посумњали су […]

понедељак, април 20, 2015 / 14:51

Заборављени пртљаг пред сједиштем америчке амбасаде у Сарајеву изазвао је данас пометњу и узбуну међу полицијом која обезбјеђује тај строго чувани објект у прометном дијелу града, преносе локални медији.

У пријеподневним сатима припадници обезбјеђења амбасаде опазили су, наиме, како се на дијелу испред заштитне ограде, у близини главног улаза, налази остављена путна торба. Посумњали су да би могла скривати опасан садржај, па су одмах активиране мјере предвиђене у таквим случајевима.

Прегледом торбе утврђено је да је њен садржај безопасан и да ју је, сазнаје "Дневни аваз", заборавила особа напуштајући такси, што се обезбјеђењу објекта учинило сумњивим.
"Све је у реду. Нема никакве драме, обављен је редован преглед. Особа која је пролазила поред амбасаде заборавила је да понесе торбу", потврдио је директор Директората за координацију полицијских тела БиХ Мирсад Вилић.

Амабасада САД у Сарајеву смјештена је у прометном дијелу града, у близини аутобуске и жељезничке станице. Сједиште амбасаде је у строго заштићеном и намјенски грађеном објекту, подигнутом прије пет година на дијелу простора некадашње касарне "Маршал Тито".

Комплекс амбасаде простире се на око 11.000 квадратних метара, а америчку владу је, како наводи Хина, његова изградња коштала више од 105 милиона долара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *