Усвојен Закон о порезу на доходак, Стевандић остаје потпредсједник

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас, по хитном поступку, Закон о порезу на доходак, чији је циљ растерећење привреде. Законом је дефинисано да се приход од дивиденде и удјела у добити ослобађају плаћања пореза на доходак, чиме су изједначени сви порески обвезници у БиХ и спријечена нелојална пореска конкуренција. Посланици су, по хитном поступку, […]

четвртак, јул 16, 2015 / 19:02

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас, по хитном поступку, Закон о порезу на доходак, чији је циљ растерећење привреде.

Законом је дефинисано да се приход од дивиденде и удјела у добити ослобађају плаћања пореза на доходак, чиме су изједначени сви порески обвезници у БиХ и спријечена нелојална пореска конкуренција.

Посланици су, по хитном поступку, усвојили Закон о измјенама и допунама Закона о платама и накнадама судија и тужилаца у Републици Српској којим се утврђује правни основ за исплату плата да би биле избјегнуте штетне посљедице по рад судова.

Усвојен је и Закон о измјенама и допунама Закона о приватизацији државних станова којим је за три године продужен рок за откуп тих станова, који је истекао крајем јуна.

Посланици су усвојили по хитном поступку Закон о измјенама и допунама Закона о стварним правима због потребе да се што ефикасније и економичније омогући располагање имовином јединица локалне самоуправе и Републике с циљем стварења бржег привредног раста.

Усвојена је одлука о задуживању Српске с циљем рефинансирања дуга Универзитета у Источном Сарајеву, којом је одређено да средства за отплату кредита ове установе од 12,7 милиона КМ буду обезбијеђена из републичког буџета у складу са уговором о зајму.

Посланици су изабрали Данијелу Новаковић за правобраниоца Републике Српске.

Подршку није добила иницијатива Клуба СДС-СРС Републике Српске да Ненад Стевандић буде разријешен функције потпредсједника Народне скупштине.

Члан Управног одбора Радио-телевизије Републике Српске из хрватског народа данас није изабран, јер предложени кандидати нису добили потребан број гласова.

За члана скупштинског Одбора за европске интеграције изабран је посланик Дарко Бањац из СДСК-а.

Предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић честитао је предстојећи Рамазански бајрам посланицима исламске вјероисповијести.

Засједање Народне скупштине Републике Српске биће настављено након редовне љетне скупштинске паузе.
 0 КОМЕНТАРА

  1. Poslanik koji drži do sebe i činjenice da je izabran glasovima SDS,sam bi odstupio od mjesta potpredsjednika NSRS.Ne bih za to trebalo nikakve inicijative pokretati,jer po poslovniku ova fukkcija pripada najjačoj opozicionoj stranci.Koliko znam SDSK niti je stranka a još manje najjača opoziciona stranka.Ali ako nisam podpredsjednik manja plata,manje privilegije itd.Šteta.Mnogo sam vjerovao u ovog čovjeka,i predviđao mu lidersku poziciju u SDS u narednom periodu.Na sledećim izborima ovaj ide u politički zaborav.I zaslužio je.Banjac takođe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *