Ускоро пословни форум за азербејџанске инвеститоре

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић и нерезидентни амбасадор Азербејџана у БиХ Елдар Хасанов договорили су се да крајем јануара наредне године у Српској буде организован пословни форум на којем ће учествовати домаћи привредници и инвеститори из Азербејџана. Цвијановићева је упознала Хасанова о активностима које се проводе у Републици Српској […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 19:59

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Жељка Цвијановић и нерезидентни амбасадор Азербејџана у БиХ Елдар Хасанов договорили су се да крајем јануара наредне године у Српској буде организован пословни форум на којем ће учествовати домаћи привредници и инвеститори из Азербејџана.

Цвијановићева је упознала Хасанова о активностима које се проводе у Републици Српској на побољшању пословне климе, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу.

На састанку је било ријечи о будућој економској и привредној сарадњи Српске и Азербејџана.

Хасанов је истакао да су инвеститори из Азербејџана заинтересовани за улагања у Републику Српску у различитим областима.

Састанку је присуствовала и извршни директор Привредне коморе Републике Српске Драгица Ристић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и нерезидентни амбасадор Азербејџана у БиХ Елдар Хасанов разговарали су данас у Бањој Луци о могућностима улагања јавних и приватних компанија из Азербејџана у Републици Српској и потенцијалним пројектима који ће бити од обостране користи.

Додик је амбасадора Азербејџана упознао о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Током састанка највише ријечи било је о унапређењу и конкретизацији економске сарадње Републике Српске и Азербејџана.

Амбасадор Азербејџана упознао је предсједника Српске о намјери да у јануару идуће године у Бањој Луци буде организован Пословни форум, на којем ће учествовати привредници из Азербејџана и Републике Српске.

Хасанов је изразио и спремност власти његове земље за пројекат донације, који би био усаглашен са представницима Републике Српске, као и за унапређење сарадње у области науке, образовања и спорта.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *