Уништено више од 600 кг меса без одговарајуће документације

Током појачане контроле ветеринарске инспекције протеклих дана у Републици Српској пронађено је и уништено више од 600 килограма меса, које није имало одговарајућу документацију или није било прегледано, потврђено је Срни из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске. Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Радмила Чојо, рекла је Срни да је током појачане […]

петак, мај 30, 2014 / 15:08

Током појачане контроле ветеринарске инспекције протеклих дана у Републици Српској пронађено је и уништено више од 600 килограма меса, које није имало одговарајућу документацију или није било прегледано, потврђено је Срни из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Радмила Чојо, рекла је Срни да је током појачане контроле ветеринарске инспекције у клаоници, у општини Лакташи затечено месо двије животиње, без потребне документације.

"Месо је затечено и без претходно извршеног ветеринарско санитарног прегледа, због чега је клаоница затворена за рад, печаћењем, а цјелокупна количина меса је уништена", навела је Чојо.

Према њеним ријечима, у Бијељини је у промету затечено 350 килограма јунећег меса без ветеринарске документације и без претходно извршеног ветеринарског прегледа на линији клања, па је цјелокупна количина, такође, уништена.

"У Приједору је у промету затечено и уништено 226 килограма јунећег меса и 46 килограма свињског меса, без ветеринарске документације и претходног ветеринарског прегледа на линији клања. У сва три ова случаја изречене су законом прописане казнене мјере", нагласила је Чојо.

Она је подсјетила да се појачане инспекцијске контроле субјеката који послују с храном обављају по наредби министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, донесеном 23. маја.0 КОМЕНТАРА

  1. Приједор,

    јел’ти сад јасно зашто си добио повећање масе меса по јединици конемтара.

  2. Па Чојо, гдје је ту ваша банка хране за сиромашне? Заборавила си на вашу властиту генијалну идеју?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *