УН Вимен: Министарство пољопривреде полтронски неписмено

Не улазимо у то ко је представник за медије овог министарства, али чињеница је да се и даље, због културног полтронства али и незнања, проводи културни геноцид над српским народом у Српској. И то за његове паре.

среда, септембар 27, 2017 / 16:46

Како и зашто није могуће неке ријечи и скраћенице написати на српском језику, то ће нам вјероватно одговорити РТРС и владајућа коалиција, када буду били чувари Српске и велики родољуби. Ником није јасно зашто је то тако, осим можда  онима који баш нису сигурни како се одређене ствари пишу или преводе, али уредно узимају плате за које се издвоји пола буџета.

Просудите сами по саопштењу, преносимо у изворнику:

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске данас су одржали састанак са резидентним представником UN Women-a у БиХ господином Дејвидом Саундерсом и сарадницима.

На састанку је разговорано о претходним и будућим активностима ресорног Министарства на оснаживању жена на селу, као и моделима подршке у организацији UN Women-a за реализацију таквих активности.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске од 2008. године у континуитету обезбјеђује подршку удружењима жена и женама предузетницама у руралном подручју за реализацију пословних активности.

У наредном периоду Министарство ће уз помоћ UN Women-a започети процес успостављања регионалних мрежа подршке за жене на селу.

Представници UN Women-a су поздравили активности ресорног Министарства и нагласили значај наведених активности у контексту изградње капацитета за коришћење средстава IPARD-а, те изразили наду да ће и друге организације, укључујући и ЕУ, увидјети значај наведених активности и ургентну потребу за њихову реализацију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *