Умро Генадиј Селезњов

Бивши предсједник доњег дома руског парламента и бивши комунистички посланик Генадиј Селезњов, утицајни политичар у постсовјетској Русији, преминуо је протекле ноћи у 67. години након дуге и тешке болести, саопштено је данас у Москви. "Генадиј Николајевич је преминуо током ноћи у свом дому. Био је озбиљно болестан. Његово стање се нагло погоршало посљедних дана и […]

понедељак, јул 20, 2015 / 12:57

Бивши предсједник доњег дома руског парламента и бивши комунистички посланик Генадиј Селезњов, утицајни политичар у постсовјетској Русији, преминуо је протекле ноћи у 67. години након дуге и тешке болести, саопштено је данас у Москви.

"Генадиј Николајевич је преминуо током ноћи у свом дому. Био је озбиљно болестан. Његово стање се нагло погоршало посљедних дана и љекари нису могли да му помогну", изјавио је за Интерфакс члан његове породице Андреј Андрејев.

Селезњов, рођен у Серову, на Уралу у новембру 1947. године, био је предсједник Думе од 1996. до 2003. године, а за посланика Комунистичке партије изабран је 1995. године.

Као политичар остао је запажен по смислу за постизање компромиса и уживао је статус неприкосновеног моралног ауторитета у странци. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *