Ухапшен најбогатији Бразилац, оптужба за корупцију

Бразилски милионер и бизнисмен Еике Батиста (60), ухапшен је одмах по слијетању на аеродром у Рио де Жанеиро због корупције, преноси Ројтерс.

уторак, јануар 31, 2017 / 08:39

Бразилски милионер и бизнисмен Еике Батиста (60), ухапшен је одмах по слијетању на аеродром у Рио де Жанеиро због корупције, преноси Ројтерс.

Он се сумњичи да је давао мито бившем гувернеру савезне државе Рио, а налог за његово хапшење издат је прошлог четвртка, у вријеме када Батиста није био у земљи.

Батиста још увијек није формално оптужен, јер по бразилском закону, једино тужилац може да подигне оптужницу, али тек након што полиција закључи истрагу.

Батиста је прије пет година имао нето зараду 30 милијарди долара, што га је сврстало на листу 10 најбогатијих људи на свијету.

Прије хапшења, он је обријао своје уметке косе, прије него што је затворен у чувени Бангу затвор.

Прије повратка из Њујорка, гдје се налазио у тренутку када је подигнута оптужница, Батиста је казао да одговора пред судом.

"То је моја дужност, вријеме је да разјасним ту причу", рекао је он прије полијетања са њујоршког аеродрома.

Батистин адвокат казао је новинарима окупљеним испред затвора да није разговарао са њим, али да је забринут за његову безбједност.

У Бразилу, затвореници са дипломом су обично одвојени од осталих затвореника у иначе препуним затворима, у којима је у последње вријеме повећано насиље. 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *