УЕФА прекршила свој потврђени статут и примила Косово

На 40. Конгресу, који се одржава у Будимпешти, главном граду Мађарске, Унија европских фудбалских асоцијација (УЕФА) није изгласала измјену Статута како би био омогућен пријем Фудбалског савеза Косова. Међутим, Косово је ипак примљено у УЕФА-у простом већином од тачно 28 гласова и постала је 55. чланица европске куће фудбала иако прије тога није промијењен статут. […]

уторак, мај 3, 2016 / 14:24

На 40. Конгресу, који се одржава у Будимпешти, главном граду Мађарске, Унија европских фудбалских асоцијација (УЕФА) није изгласала измјену Статута како би био омогућен пријем Фудбалског савеза Косова.

Међутим, Косово је ипак примљено у УЕФА-у простом већином од тачно 28 гласова и постала је 55. чланица европске куће фудбала иако прије тога није промијењен статут.

24 асоцијације су гласале против и док су два гласа била неважећа. Конгрес је закључио да је прихваћена апликација Косова да буде примљено у УЕФА-у и да та одлука одмах ступа на снагу.

Косовски спортски савези су до сада већ учлањени у већину међународни организација, као и у Међународни олимпијски савез.

У вријеме одржавања Конгреса УЕФА-е у Будимпешти бораве и премијер Косова Иса Мустафа и министар културе, омладине и спорта Кујтим Схала.

Пријем у УЕФА-у је предуслов за пријем у Међународну фудбалску федерацију (ФИФА). Конгрес ФИФА-е одржаће се 13. маја у Меxицо Цитyју.

Пријем у чланство ФИФА-е значило би могућност да се Косово такмичи у квалификацијама за Свјетско првенство 2018. године у Русији.

Репрезентација Косова би се у том случају такмичила у групи са Турском, Хрватском, Исландом, Финском и Украјином. 0 КОМЕНТАРА

  1. Докле се може стићи дрогом,тероризмом и дроном.
    Српска ће имати референдум,ако буде имала за листиће да одштампа.

  2. На ружичастој телевизији ће ова вијест бити пропраћена коментаром да су преговори били тешки, али фудбалским ријечником речено, завршени су резултатом 5 на према 0, наравно за остатак Србије. Вучић је стварно лидер у региону.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *