УЕФА потврдила: Прича о Југолиги је егзибиционизам неозбиљних људи

Предсједник УЕФА, Словенац Александар Чеферин и данас у Загребу поновио оно што је рекао прије неколико дана.

уторак, децембар 20, 2016 / 18:47

Предсједник УЕФА, Словенац Александар Чеферин и данас у Загребу поновио оно што је рекао прије неколико дана.

"Прича о договореној лиги и припремљеним средствима УЕФА за ту лигу појавила се кроз медије на иницијативу људи који нису везани за УЕФА. Никаква лига није договорена, никакав новац није припремљен, а ако неко жели регионалну лигу мимо УЕФА, то је друга ствар", рекао је Чеферин.

Додао је, међутим, да се у УЕФА размишља о неким другим форматима такмичењима, како би и мали и сиромашнији клубови из истих таквих земаља имали нечему да се надају.

"Разлика између великих и малих клубова расте из године у годину, размишља се о комбинованим лигама и могуће су у будућности, али то не мора нужно бити лига бивше Југославије, а таква лига може бити улазница за Лигу шампиона", рекао је Чеферин.

Да ли ускоро креће лига у којој неће бити мјеста за европске "сиромахе", било је једно од питања за Чеферина.

"Постојао је притисак великих клубова око формата Лиге шампиона. Треба бити пажљив, велики клубови траже све више, али највише и доносе. Али, затворена лига апсолутно отпада, то УЕФА неће дозволити. Лига шампиона је и даље Лига шампиона, није елитистичка, играће и клубови који нису елита", порука је предсједника УЕФА.

Чеферин је говорио и о проблемима европског фудбала, поменувши прије свега хулигане, али и…

"Сви фудбалски савези имају одређене проблеме, а ја у Хрватској видим два – један је са навијачима који може да резултира драстичним санкцијама, а други је врло лоша инфраструктура. Ако упоређујемо земље приближне величине и са таквим успјехом, Хрватска је једна од најслабијих", рекао је предсједник УЕФА.
 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *