Учестало: Русија извела хеликоптерску вјежбу

Припадници руске војне авијације Јужног војног округа извели су војне вјежбе на југу Русије, саопштило је Министарство одбране Русије. У војним вјежбама учествовали су хеликоптери Ми-28Н "ноћни ловац" (на насловној фотографији), Ми-24П, Ми-35 "крокодил" те транспортно-нападачки хеликоптери Ми-8АМТШ "терминатор", наводи се у саопштењу. Вјежбе су обављене из ваздухопловне базе у Краснодарском крају. У саопштењу се […]

понедељак, јул 20, 2015 / 15:29

Припадници руске војне авијације Јужног војног округа извели су војне вјежбе на југу Русије, саопштило је Министарство одбране Русије.

У војним вјежбама учествовали су хеликоптери Ми-28Н "ноћни ловац" (на насловној фотографији), Ми-24П, Ми-35 "крокодил" те транспортно-нападачки хеликоптери Ми-8АМТШ "терминатор", наводи се у саопштењу.

Вјежбе су обављене из ваздухопловне базе у Краснодарском крају.

У саопштењу се наводи да су посаде реализовале задатке ватрене подршке нападачким одредима, праћења колона, пребацивања и искрцавања тактичко-ваздушног десанта, испоруке муниције и различитог војног терета у тешко доступне дјелове шумског масива и планинског краја.

Током извођења маневара учествовало је око 40 војника и више од 10 хеликоптера, преноси "Спутњик". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *