Ученици из Медицинске школе: Преварила нас туристичка агенција

Ученици трећих разреда Медицинске школе протестовали су данас испред своје школе тврдећи да их је преварила Туристичка агенције „Биг нец“ из Лакташа, која је организовала њихову екскурзију у Италију, Шпанију и Француску. „На ексурзију смо кренули у ноћи између 25. и 26. маја и све је било по плану док нисмо дошли у Италију у […]

понедељак, јун 4, 2012 / 21:57

Ученици трећих разреда Медицинске школе протестовали су данас испред своје школе тврдећи да их је преварила Туристичка агенције „Биг нец“ из Лакташа, која је организовала њихову екскурзију у Италију, Шпанију и Француску.

„На ексурзију смо кренули у ноћи између 25. и 26. маја и све је било по плану док нисмо дошли у Италију у Лидо ди Јесоло и смјестили се у хотел са три звједице, а требало је да се смјестимо у хотел са четири звјездице. У том хотелу из туша је излазила смеђа вода, а за вријеме доручка смо испод стола пронашли миша“, испричала је Сњежана Грбић, замјеник предсједника Савјета ученика Медицинске школе, додајући да су им у Италији узели по 20 евра за депозит, иако им је раније речено да депозит улази у цијену екскурзије од око 600 КМ.

Она наводи да су пред долазак у Шпанију платили факултативне излете, гдје су у понуди била четири по цијени од 17 до 22 евра, међутим, „факултатива“ није испоштована, нити је новац враћен.

„Замјеник директора школе, који је био с нама, рекао је да ће нам новац бити враћен, али од тога није било ништа, а ни власник агенције преко које смо ишли на екскурзију нам се не јавља. У Кану смо први пут протестовали, пошто смо остали без новца. Из агенције су нам рекли да ће нам паре бити враћене до поласка у Бањалуку, међутим, од тога није било ништа“, казала је Грбићева, те истакла да су се испред школе окупили захтијевајући да им се екскурзија понови или да новац буде враћен.

Према њеним ријечима, до четвртка ће ићи на наставу, а ако им до тада не врате новац и даље ће стајати испред школе.

„Захвалност дугујемо туристичким водичима које је ова агенција изнајмила, који су нам помогли у нашој беспарици“, казао је један од ђака.

Владимир Јагодић, директор Медицинске школе, потврдио је наводе ученика, те казао да је поменута агенција покупила одређени износ од ученика на име фракултативних излета и на име депозита.

„Износ који је прикупљен од ученика још нам није познат, а након састанка разредника с ученицима биће позната тачна цифра“, навео је он.

Казао је да је оно што је предвиђено програмом и што је ушло у аранжман, с одређеном промјеном термина, испоштовано, а нису факултативни излети које су ђаци платили, те да су смјештани у хотел с мање звјездица него што је унапријед договорено.

По Јагодићевим ријечима, обавијестиће Министарство просвјете и културе РС, као и Министарство трговине и туризма РС о овом проблему, док су се у његово рјешавање укључили и родитељи.

У Туристичкој агенцији „Биг нец“ тврде да је екскурзија спроведена по унапријед утврђеном плану и програму, да је све испоштовано, док наводе ученика нису хтјели коментарисати.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *