Убијено 42 у џамији у Дамаску, да није можда терористички напад?

Импонује лакоћа са којом агенције непровјерене информације сиријских дезинформатора из Лондона помпезно пласирају у јавност, док убиства њихових терористичких испостава по Сирији пласирају тако неутрално. Тако је и последњи крвави пир исламских фанатика подржаних од стране запада, а нарочито Турске и САД, насловљен тако неодређено, као да су људи погинули у саобраћајној несрећи: Најмање 42 […]

петак, март 22, 2013 / 08:25

Импонује лакоћа са којом агенције непровјерене информације сиријских дезинформатора из Лондона помпезно пласирају у јавност, док убиства њихових терористичких испостава по Сирији пласирају тако неутрално.

Тако је и последњи крвави пир исламских фанатика подржаних од стране запада, а нарочито Турске и САД, насловљен тако неодређено, као да су људи погинули у саобраћајној несрећи:

Најмање 42 мртвих у експлозији у џамији у Дамаску

Најмање 42 особе су погинуле, а 84 рањене у снажној експлозији у џамији у центру сиријске пријестонице Дамаску, саопштило је сиријско министарство здравља.

Државни канал „Сирија ТВ” јавио је да је мета „терористичког самоубилачког напада” била џамија Иман у центру Дамаска и да су у нападу погинули и истакнути вјерски вођа Мохамед ал Бути и његов унук.

Бути, за кога се вјерује да је имао деведесет и нешто година, био је присталица предсједника Башара ал-Асада и имам историјске џамије Умајад у Дамаску.

Шеф сиријске опозиције осудио је убиство имама, истакавши да је ријеч о злочину.

Сиријска телевизија „Ал Ихбарија” емитовала је језив снимак унутар џамије, на коме се могу видјети на десетине тијела, удови и шаке разасути по крвавом поду, као и радници хитних служби како односе лешеве из џамије.

Репортер ове станице је рекао да је бомбаш самоубица ушао у џамију и дигао се у ваздух.

Житељи које је канал „Сирија ТВ” контактирао су рекли да вјерују да је експлозију изазвала граната која је пала близу канцеларије једне политичке партије.

Бути је био истакнути сунитски вјерски вођа у Сирији, чији су говори на молитвама петком често емитовани на државној телевизији.0 КОМЕНТАРА

  1. Чему цинизам? Балије рокају балије и то у џамији- ја не видим шта ви ту видите лоше?! Ако они не сматрају тероризмом кад шехид опасан експлозивом разнесе аутобус пун невиних туриста- зашто би западни медији декларисали ово тероризмом?

    Што горе- то боље. B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *