Убијен најмлађи Гадафијев син?

Камис, најмлађи син некадашњег либијског вође Моамера Гадафија, убијен је у оружаним сукобима између владиних снага и милитаната у граду Бани Валид, јавили су египатски медији. Позивајући се на портпарола либијског Националног конгреса Омара Хмаидана, медији наводе да је Камис убијен синоћ, те да је његово тијело пребачено у Мизрату. Прошле године, либијски Национални транзициони […]

недеља, октобар 21, 2012 / 10:46

Камис, најмлађи син некадашњег либијског вође Моамера Гадафија, убијен је у оружаним сукобима између владиних снага и милитаната у граду Бани Валид, јавили су египатски медији.

Позивајући се на портпарола либијског Националног конгреса Омара Хмаидана, медији наводе да је Камис убијен синоћ, те да је његово тијело пребачено у Мизрату.

Прошле године, либијски Национални транзициони савјет /НТЦ/ у више је наврата саопштио да је 29-годишњи Камис ал Гадафи мртав, али та информација никада није била потврђена.

Камис је био на челу 32. либијске бригаде, једне од Гадафијевих најпрофесионалнијих и најлојалнијих јединица.

За другог Гадафијевог сина Саифа, коме се суди у Либији, такође је лажно јављено да је погинуо у нападима НАТО прошлог маја.

Гадафијев режим збачен је у октобру 2011. године у акцији опозиционих снага и уз помоћ НАТО, након седмомјесечног грађанског рата.

Гадафија, који је био на власти скоро 42 године, заробили су и убили побуњеници у близини његовог родног града Сирта 20. октобра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *