Убијен човјек који је ухватио Гадафија

Омран бин Шабан, човек кога сматрају одговорним за хватање и убиство Моамера ел Гадафија, убијен у Бани Валиду. Око 10.000 људи на сахрани. Шабан је, претходно, био отет и мучен. Око 10.000 људи окупило се у Мисурати на сахрани Омрана бин Шабана, човјека који је ухватио и, највјероватније, убио Моамера ел Гадафија. Шабан је умро […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 08:01

Омран бин Шабан, човек кога сматрају одговорним за хватање и убиство Моамера ел Гадафија, убијен у Бани Валиду. Око 10.000 људи на сахрани. Шабан је, претходно, био отет и мучен.

Око 10.000 људи окупило се у Мисурати на сахрани Омрана бин Шабана, човјека који је ухватио и, највјероватније, убио Моамера ел Гадафија. Шабан је умро од посљедица рана које је задобио током отмице у Бани Валиду, гдје су га ухватиле Гадафијеве присталице.

Побуњеници из Мисурате позвали су власти у Триполију да освете Шабана, који је жестоко мучен током заточеништва у Бани Валиду. Како наводе либијски извори, он је ухваћен средином јула, а његово пуштање су тек недавно издејствовале централне власти.

Шабан је у француску болницу допремљен у веома тешком стању, па је послије неколико дана издахнуо.

Љекари наводе да је Шабан рањен још приликом заробљавања од када су му ноге парализоване, груди су му биле исјечене жилетима, а на цијелом тијелу били су видљиви трагови батинања. Ипак, Шабан никада није добио 800.000 долара које су побуњеници обећали за хватање Гадафија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *