У току протести у више словеначких градова

У више словеначких градова вечерас су у току мирни протестни скупови грађана, који траже оставке представника власти на свим нивоима. У Љубљани, где се окупило око 1.000 људи, демонстранти носе транспаренте на којима пише „Готов је” и узвикују „Зоки лопов”, алудирајући на градоначелника Љубљане Зорана Јанковића, јавио је словеначки веб портал 24.ур. С друге стране, […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 20:27

У више словеначких градова вечерас су у току мирни протестни скупови грађана, који траже оставке представника власти на свим нивоима.

У Љубљани, где се окупило око 1.000 људи, демонстранти носе транспаренте на којима пише „Готов је” и узвикују „Зоки лопов”, алудирајући на градоначелника Љубљане Зорана Јанковића, јавио је словеначки веб портал 24.ур.

С друге стране, демонстранти су аплаудирали када је у главном граду Словеније упаљена светлећа божићња декорација.

Демонстранти носе транспаренте „Без дискриминације, оставке свих”, „Влада људи, а не странака”, позивајућу све да изађу на улице и придруже им се.

Међу демонстрантима, како преноси портал, има и полицајаца у цивилу који легитимишу грађане.

У Марибору, где се окупило око 5.000 људи, демонстранти поручују да њихов протест није усмерен само против градоначелника Франца Канглера, већ против свих политичара на власти у Словенији.

Полиција је, после претреса неколико демонстраната у Марибору, запленила дрвене палице, бензин, гранитне коцке и гас маске.

У Цељу, где се окупило око 2.500 људи, један учесник протеста приведен је због напада на полицајце.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *