У сјенци Сребренице: Братуначки изборни инжињеринг за 300.000 КМ

За регистрацију 1.500 бирача у Братунцу, који су доведени да обезбиједе подршку заједничком бошњачком кандидату за начелника Рефику Бегићу из СДА, та странка и Исламска заједница БиХ издвојиле су 300.000 КМ из њихових тајних фондова, наводи „Прес РС“. Лист пише да челници СДА и Исламске заједнице БиХ, попут тузланског муфтије Хусеина Кавазовића, командују овом изборном […]

среда, август 29, 2012 / 09:28

За регистрацију 1.500 бирача у Братунцу, који су доведени да обезбиједе подршку заједничком бошњачком кандидату за начелника Рефику Бегићу из СДА, та странка и Исламска заједница БиХ издвојиле су 300.000 КМ из њихових тајних фондова, наводи „Прес РС“.

Лист пише да челници СДА и Исламске заједнице БиХ, попут тузланског муфтије Хусеина Кавазовића, командују овом изборном преваром.

За разлику од Сребренице у којој српске странке имау једног кандидата за начелника, у Братунцу их имају пет.

Носилац листе СДС-а у Братунцу Александра Пандуревић рекла је да је СДА прије више од пола године осмислила стратегију и обезбједила "црне фондове" за освајање власти у Сребреници и Братунцу, да се њихов оперативни центар налази у Тузли и да је у све укључена и Исламска заједница.

Она је подсјетила да су медији и раније писали да СДА има спреман новац из "црних фондова" којим ће покушати да разбије српско бирачко тијело у ове двије изузетно важне општине на истоку РС.0 КОМЕНТАРА

 1. Чак 5. Ја сам мислила 3. Ово је очигледно горе него што смо могли да замислимо.

  ПОД ХИТНО НАТЈЕРАТИ ЉУДЕ ДА ПОВУКУ КАНДИДАТУРЕ.

  Срби морају да имају само једног кандидата у Братунцу. То је императив. Договорите се шта и како!

 2. Акбрени је у Сребреници кандидат из СНСД-а,ваљда би било логично да у Братунцу кандидат буде из СДС.

 3. Otkud ti Anja da ne znaš da je u tvom Bratuncu 5 kandidata iz reda srbskog naroda,pa kanditarture su izbacene vec 20 dana.

  Sto se se tiče povlačenja red je da SE POVUČE VJECITI NACELNIK MLADJENOVIĆ. Sto treba, da drugi cuvaju ,kao nacionalni interres, a da on vjecito bude nacelnik. E vidis ,pametno je da se taj bezveznjaković koji kad s tobom prica gleda u zemlju, jer to odrazava njegov karakter povuče i da pobedi, pa recimo npr Snezana Sojanović.

 4. Da, neki dan gledam na rezimskom rtrs kandidata za nacelnika Bratunca, ne znam kako se zove ali je kandidat snsd. ČOVJEK PIJAN, sunce ti poljubiM.
  zATO MOJA aLEKSANDRA, uredi malo taj Bratunac.

 5. На жалост, колико ми је познато ни један од кандидата из реда српског народа не заслужује мјесто начелника. Актуелни, се за 11 година мандата испрофанисао, да би најбоље било да оде. С друге стране СНСД, што рече и Глас истока има проблема са алкохолом. Остали српски кандидати не завређују пажњу. Можда је најбоље да начелник Братунца, буде Бегић зв Мотор,можда се у том мртвом граду нешто и покрене. Овако осим пар кафића у центру ништа друго и не ради.
  Прича и и о уређењу хотела Фонтана, у супер луксузни, само коме.

 6. Glas istoka, 29.08.2012. 16:18:45

  Изгледа да Вам се толико допада Александра да Вам се привиђа на сваком кораку и да је видите у свима. Веома дирљиво. B-)

  vozi misko, 29.08.2012. 15:06:19

  Да, неки дан сам нешто слично предлагала.

  Највећа стратишта Срба у том крају налазе се управо на територији општине Братунац. Тај народ никада није добио сатисфакцију за своја страдања, ни у оном рату нити у овом посљедњем. Починиоци злочина над Србима никада нису одговарали. Српске политичке партије би требале да имају одговорност према тим људима, у политичком и економском смислу. Овде и сада конкретно се ради о политичкој одговорности коју би требало да преузму и да се договоре док не буде касно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *