У Лакташима почео Фестивал аматерског театра

У Лакташима је у четвртак, 26.06.2014. године свечано отворен 9. Интернационални фестивал аматерског театра, Лакташи 2014. Фестивал традиционална организују ЈУ „Центар за културу и образовање“ Лакташи и Драмски студио ДАСКЕ. Присутнима се на отварању обратила директорица Центра за културу и образовање Лакташи – Слађана Човичковић, док је фестивал званично отворио замјеник начелника општине Лакташи, Огњен […]

петак, јун 27, 2014 / 17:17

У Лакташима је у четвртак, 26.06.2014. године свечано отворен 9. Интернационални фестивал аматерског театра, Лакташи 2014.

Фестивал традиционална организују ЈУ „Центар за културу и образовање“ Лакташи и Драмски студио ДАСКЕ. Присутнима се на отварању обратила директорица Центра за културу и образовање Лакташи – Слађана Човичковић, док је фестивал званично отворио замјеник начелника општине Лакташи, Огњен Вулин.

У пуној сали Центра за културу и образовање, прво су наступили чланови драмског студија „ДАСКЕ“ Лакташи са представом „Наша деца“, по тексту Бранислава Нушића, а у режији Владана Поповића. Представа је испраћена великим овацијама публике јер су се ове године младе „ДАСКЕ“ показали као прави професионалци на сцени.

Овим премјерним извођењем, „ДАСКЕ“ су завршили своју 10. сезону. Након домаћина, наступила је екипа Студија ЈАЗАВАЦ, Градског позоришта Јазавац из Бањалуке који су присутне разиграли уз кабаре „Први пут – Јазавац лов шоу“, чији је аутор Драгана Марић.

О представама, глуми и позоришту причало се на округлом столу који је водила мр Љиљана Чекић, магистар наука о драмским умјетностима из области театрологије.

У наредна три фестивалска дана гости ће имати прилику погледати још седам представа и то позоришта из Бањалуке, Приједора, Сенте, Батајнице, Колашина, Чаковца и Пала.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *