У Кини ће се продавати флаширани зрак

Кина нуди дашак свјежег зрака туристима којима смета висока загађеност, тако што им продаје бочице са кисеоником, наводи Дeјли Мејл.  У покушају да се укаже на опасан ниво смога, који Свјетска здравствена организација описује као "кризу животне средине", на улицама ће се продавати конзервисани зрак. Бочице зрака производиће се у југозападној провинцији Гуејџоу, а паковаће […]

среда, март 26, 2014 / 12:28

Кина нуди дашак свјежег зрака туристима којима смета висока загађеност, тако што им продаје бочице са кисеоником, наводи Дeјли Мејл.

 У покушају да се укаже на опасан ниво смога, који Свјетска здравствена организација описује као "кризу животне средине", на улицама ће се продавати конзервисани зрак.

Бочице зрака производиће се у југозападној провинцији Гуејџоу, а паковаће се зрак из еко туристичких зона попут Фанђинга и Леигонга и то од 20. јуна. Међутим, предузетници од тога већ зарађују, преноси Б92.

Костимирани ликови под називом Оксиген Бејбис дијеле флашице са зраком прикупљеним у Тјанму планинама. Инспирација за ову идеју дошла је из Јапана гдје се код планине Фуџи продају сличне бочице зрака.

Такође, прошле године је извијесни Чен Гуангбиао, који се обогатио захваљујући рециклажи, тврдио да је продао 10 милиона таквих лименки за само 10 дана, у вријеме кад је ниво загађења био рекордно висок.0 КОМЕНТАРА

  1. Кина је загађеном животном средином платила економски и индустријски бум. Када и они буду у фабрике уграђивали разне и скупе филтере који однесу 2/3 профита, онда ће се ствари у свијету поредати по правди. Не може Запад штитити свјетско здравље и у то улагати огромне суме новца, а да други загађују свијет и још се хвале како су успјешни.

    То вам је слично као кад двојица отворе кафану. Први плаћа порезе и доприносе, а други не плаћа. И онда се чудимо што је код овог другог јефтинија пива и ко бива он је паметан, сналажљив и успјешан.

  2. „У Кини ће се продавати флаширани зрак“

    Кинези, кад будете одлучили да продајете маглу знате где ће те добити најбоље савјете и упутства!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *