У ФБиХ нема сагласности око провођења одлуке Сејдић-Финци

Лидери странака нове парламентарне већине у Федерацији БиХ – СДП, ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990 и Савеза за бољу будућност нису постигли договор о провођењу одлуке „Сејдић-Финци“. На састанку лидера у Сарајеву договорено је да разговори буду настављени да би најкасније за седам дана био постигнут договор. Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је новинарима након […]

среда, март 13, 2013 / 19:17

Лидери странака нове парламентарне већине у Федерацији БиХ – СДП, ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990 и Савеза за бољу будућност нису постигли договор о провођењу одлуке „Сејдић-Финци“.

На састанку лидера у Сарајеву договорено је да разговори буду настављени да би најкасније за седам дана био постигнут договор.

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић рекао је новинарима након састанка да је разматрано неколико модела провођења одлуке Европског суда за људска права у Стразбуру, међу којима и приједлог два ХДЗ-а који предлаже десет изборних јединица по електорском моделу.

Човић је рекао да за два ХДЗ-а није прихватљив приједлог од 12 изборних јединица, док за СДП и СББ није прихватљив приједлог од двије изборне јединице.

Лидер СББ-а Фахрудин Радончић рекао је да је за СДП и СББ приједлог два ХДЗ-а од десет изборних јединица "дубиоза", а да је оптимална опција приједлог са посљедњег састанка "шесторке" на којем је присуствовао и специјални представник ЕУ Петер Соренсен.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *