У добром друштву: Сирија као БиХ и Косово

Командант америчких снага у Европи адмирал Џемс Ставридис изјавио је у Вашингтону да се не назире крај сукоба у Сирији, који би, према његовим ријечима, могао прерасти у ратове какви су се водили на Балкану, јавља данас АП. На Балкану смо видели 100.000 убијених, два милиона протераних преко граница и два значајна рата – у […]

среда, март 20, 2013 / 14:24

Командант америчких снага у Европи адмирал Џемс Ставридис изјавио је у Вашингтону да се не назире крај сукоба у Сирији, који би, према његовим ријечима, могао прерасти у ратове какви су се водили на Балкану, јавља данас АП.

На Балкану смо видели 100.000 убијених, два милиона протераних преко граница и два значајна рата – у Босни и Херцеговини и у Србији, на Косову. Мислим да је то, на несрећу, вјероватно и будућност Сирије. То ће се догодити после пада режима сиријског предсједника Башара ал Асада, изјавио је Ставридис у америчком Сенату.

Мислим да ће постојати све могућности за бројна убиства из освете, међурелигијске сукобе различитих дијелова становништва и врло је тешко предвидјети да ће се дијелови Сирије лако поново окупити, рекао је Ставридис у уторак.

Он је изјавио да неколико чланица НАТО ради на плановима за могућу војну акцију, чији би циљ било окончање двогодишњих сукоба у Сирији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *