У Црној Гори Немањин град Турска тврђава

Ових дана је надлежно министарство саобраћаја, поставило у Старој Вароши путоказ на којем пише: “Тврђава Рибница ( остаци ТУРСКЕ ТВРЂАВЕ из 15.Вијека, изнад ушћа Рибнице у Морачу)“!? Функција знакова на путевима, у градовима и различитим локалитетима, јесте да путника намјерника обавијести о мјесту на коме се налази и локалитету који жели да посјети. Подгорица је […]

четвртак, септембар 13, 2012 / 18:35

Ових дана је надлежно министарство саобраћаја, поставило у Старој Вароши путоказ на којем пише: “Тврђава Рибница ( остаци ТУРСКЕ ТВРЂАВЕ из 15.Вијека, изнад ушћа Рибнице у Морачу)“!?

Функција знакова на путевима, у градовима и различитим локалитетима, јесте да путника намјерника обавијести о мјесту на коме се налази и локалитету који жели да посјети. Подгорица је древни град и има разлога да се обиљеже многе њене историјске знаменитости. Међутим, нико нема право да кривотвори историјске чињенице и даје погрешне информације неупућеном посјетиоцу Главнога града Црне Горе, Подгорице.

Поменути путоказ, чији садржај смо цитирали, усмјерава посјетиоца ка непознатом локалитету, јер није ријеч о никаквој турској тврђави из 15. вијека, већ о Немањином граду.

Невјешти фалсификатор је ипак направио крупан превид, наводећи да је ријеч о тврђави Рибници, а истовремено и о турској тврђави.

Није ријеч о тврђави, већ о граду Рибници, у ком је рођен родоначелник светородне лозе Немањића, велики жупан Немања, отац Светога Саве, а у монаштву наречени Свети Симеон Мироточиви.

Дукљанска „историографија“ тврди да је Немања окупатор Црне Горе, иако је рођен управо на ушћу Рибнице у Морачу, 1114. године.Готово 4 вијека прије помена имена Црне Горе. Како тек може бити говора о турској тврђави, кад су Турци дошли на ове просторе неколико вјекова касније? Могли су само од Немањиног града правити војно утврђење, којим се дукљани више поносе него раним средњовјековним градом, у коме је рођен родоначелник Црне Горе.

И ово је један од разлога зашто се српски глас мора чути и у Парламенту Црне Горе, јер су се они, који се лажно представљају као заштитници српских интереса, пријавили у нови СДП, под именом Демократски фронт, како би помогли дукљанским фалсификаторима у затирању српског идентитета у Црној Гори.0 КОМЕНТАРА

  1. Неопходно би било да нас заштитите од црвеногорско-неокомунистичке пропаганде и њихових фалсификата. То су јадници обољели од хроничног титоитиса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *