Тужилаштво БиХ формирало предмет против Додика

Тужилаштво БиХ формирало је предмет на основу пријаве бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића против предсједника РС Милорада Додика, поводом Додикове изјаве да су бошњачки повратници “окупирали Дрину”.

уторак, јул 18, 2017 / 00:29

“Тужилаштво БиХ је данас примило акт члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, на основу чега је формиран предмет који је дат у рад поступајућем тужиоцу”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Изетбеговић је у пријави Тужилаштву БиХ навео да је Додик 7. јула у на јавном скупу у Братунцу, у присуству великог броја људи, изјавио да су “муслимани поново окупирали Дрину”.

“Познати су пројекти разних фондација, прије свега исламских, које су тражиле и само усмјеравале свој новац како би се овде уз Дрину вратили, након отаџбинског рата, муслимани и да би поново окупирали Дрину на тај начин…”

Цитирајући изјаву Додика да су “Бошњаци старосједиоци Подриња окупатори”, Изетбеговић је казао да се ради о најопаснијој изјави једног званичника о БиХ од потписивања Дејтонског споразума.

Он је затражио од Тужилаштва БиХ, ОХР-а и земаља чланица Савјета за примјену мира у БиХ да казне Додика због ове изјаве.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *