Турска: Курди напали на граници са Ираком – 19 мртвих

У сукобима између турских војника и припадника забрањене Радничке партије Курдистана (ПКК) на југоистоку Турске погинуло је 19 особа. Ово је изјавио је гувернер провинције Хакари, Орхан Алимоглу. Према његовим ријечима, шест војника, двојица припадника сеоске страже и 11 курдских побуњеника погинуло је у нападу на војну базу у селу у провинцији Хакари на граници са […]

недеља, август 5, 2012 / 10:24

У сукобима између турских војника и припадника забрањене Радничке партије Курдистана (ПКК) на југоистоку Турске погинуло је 19 особа.

Ово је изјавио је гувернер провинције Хакари, Орхан Алимоглу. Према његовим ријечима, шест војника, двојица припадника сеоске страже и 11 курдских побуњеника погинуло је у нападу на војну базу у селу у провинцији Хакари на граници са Ираком.

Он је додао да је 15 војника рањено у нападу.

Напад на војну базу услиједио је након сличних инцидената на југоистику Турске, због којих је војска покренула свеопшту офанзиву против припадника ПКК у тој области.

ПКК се налази на листи терористичких организација у Турској, САД и ЕУ. ПКК је 1984. године покренула оружану побуну с циљем стицања веће аутономије југоистоку Турске и од тада је више од 40.000 људи убијено у сукобима.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *