Турци ослободили нападаче на Марка Ивковића

Тужилац на суђењу оптуженима за убиство навијача Црвене звезде Марка Ивковића (25) у Истанбулу одустао је од гоњења шесторице навијача „Галатасараја“ који су, наводно, помогли Кадрију Акташу да убије Ивковића. Тиме је Акташ остао једини оптужени за убиство које се догодило 21. новембра прошле године испред спортске хале "Абди Ипекчи" током кошаркашке утакмице између српског […]

среда, јул 8, 2015 / 09:17

Тужилац на суђењу оптуженима за убиство навијача Црвене звезде Марка Ивковића (25) у Истанбулу одустао је од гоњења шесторице навијача „Галатасараја“ који су, наводно, помогли Кадрију Акташу да убије Ивковића.

Тиме је Акташ остао једини оптужени за убиство које се догодило 21. новембра прошле године испред спортске хале "Абди Ипекчи" током кошаркашке утакмице између српског и турског клуба.

Остала шесторица навијача такође су учествовала у немирима пред меч, али су се од почетка суђења у јануару ове године бранила са слободе.

Тужилац је одлучио да одустане од њиховог гоњења "јер није нашао јасне доказе који би упућивали на то да су учествовали у убиству навијача", преносе београдски медији.

Маркова сестра Бојана Јанкелић је на првом рочишту сву седморицу навијача сматрала одговорним за смрт њеног брата.

Марко Ивковић звани Јагода из Земуна убијен је 21. новембра прошле године када су турски хулигани напали групу од 400 "Звездиних" навијача који нису успјели да уђу у халу и присуствују мечу "Евролиге".

Навијачи "Звезде" нису могли да уђу у дворану јер је организатор прекршио договор и онемогућио им да купе улазнице. Навијачи "Галатасараја" прво су каменицама и бакљама гађали навијаче "црвено-белих, а затим је дошло и до физичких сукоба.

Група навијача у којој су била и седморица оптужених напала је Ивковића, а Акташ је у тучи убо српског навијача ножем.

Према оптужници, коју заступа тужилац Ибрахим Бајтекин, Кадри Акташ је осумњичен да је у немирима прије меча убио Ивковића ножем.

Бајтекин је овај злочин дефинисао као убиство без предумишљаја и за оптуженог затражио затворску казну у трајању од 12 до 18 година.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *