Трибунал иде из Хрватске и Косова, oстаје у Србији и БиХ

Канцеларије Хашког трибунала у Загребу и Приштини данас ће бити затворене, док ће канцеларије у Београду и Сарајеву и даље радити како би наставиле да подржавају рад Трибунала, саопштено је у Хагу. Предсjедник Хашког трибунала, судија Теодор Мерон похвалио је рад особља канцеларија за везу у Загребу и у Приштини, оцjењујући да су те канцеларије […]

уторак, јануар 1, 2013 / 00:58

Канцеларије Хашког трибунала у Загребу и Приштини данас ће бити затворене, док ће канцеларије у Београду и Сарајеву и даље радити како би наставиле да подржавају рад Трибунала, саопштено је у Хагу.

Предсjедник Хашког трибунала, судија Теодор Мерон похвалио је рад особља канцеларија за везу у Загребу и у Приштини, оцjењујући да су те канцеларије „протеклих година радиле крајње предано и пружале неопходну подршку раду Међународног суда”.

Канцеларије су имале двоструки мандат. Један је био да представљају Трибунал у јавности у земљама у којима дjелују и да успоставе контакте са заједницама на које се односи рад суда. Други је био да дjелују као веза између Трибунала и националних власти у вези с предметима и другим питањима.0 КОМЕНТАРА

  1. Ако ништа друго, бар крај једне заблуде заблуделим српским овчицама типа додик, бота, наташа кандић, вук манити, чеда и слични отпад нашег народа, прескупа је цијена била али бар смо начисто са тим, свака заблуда скупо кошта!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *