Три карте за Холивуд:Руски шпијунски брод поново допловио до Кубе

Руски шпијунски брод ССВ-175 „Виктор Леонов”, из састава флоте Ратне морнарице у Сјеверном мору, упловио је данас у луку Хаване, у другу посјету Куби за само мјесец дана, јавио је репотер агенције АФП. Као и приликом његове претходне посјете, крајем фебруара, о доласку брода из класе шпијунских бродова „Вишња”, дугачког 94 метра, није било најаве […]

четвртак, март 27, 2014 / 22:37

Руски шпијунски брод ССВ-175 „Виктор Леонов”, из састава флоте Ратне морнарице у Сјеверном мору, упловио је данас у луку Хаване, у другу посјету Куби за само мјесец дана, јавио је репотер агенције АФП.

Као и приликом његове претходне посјете, крајем фебруара, о доласку брода из класе шпијунских бродова „Вишња”, дугачког 94 метра, није било најаве кубанских власти што је обичај приликом доласка страних ратних бродова.

Са 200 чланова посаде, „Виктор Леонов”, поринут 1988. у Пољској, опремљен је у двије куполе низом сензора и антенама за прикупљање електронских информација које сателитском везом шаље у своју базу.

Москва и Хавана имају веома блиске везе још од почетка 1960-их година, а после једног периода захлађења, односи Русије и Кубе су поново оживјели крајем прошле деценије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *