Трамп врши припреме за агресију на Венецуелу

Амерички предсједник Доналд Трамп поново је изразио забринутост због политичке кризе у Венецуели и наговијестио да би САД могле да предузму кораке у циљу „успостављање демократије“ у тој земљи.

уторак, септембар 19, 2017 / 11:48

„Венецуеланци умиру од глади, а њихова земља се распада“, рекао је Трамп на састанку са лидерима земаља Латинске Америке на маргинама Генералне скупштине УН у Њујорку.

Трамп је додао да је ситуација, за коју одговорним сматра политику предсједника Венецуеле Николаса Мадура, „потпуно неприхватиљива“.

Амерички предсједник је рекао да је у току уништавање демократских институција у Венецуели.

„Наш циљ треба да буде да им помогнемо да поврате демократију“, рекао је Трамп на састанку којем су присуствовали колумбијски предсједник Хуан Мануел Сантос, бразилски предсједник Мишел Темер, предсједник Панаме Хуан Карлос Варела и потпредсједница Аргентине Габријела Микети.

Венецуела је погођена озбиљном политичком кризом и протестима опозиције која тражи оставку предсједника Николаса Мадура, а спонзорисана је управо од Америке која очајнички жели да врати под своју контролу велике резерве нафте које посједује ова земља, а што им је онемогућио покојни предсједник и реформатор Венецуеле, Уго Чавез.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *