Тополовић: Од Игокее све зависи

Начелник општине Лакташи Милован Тополовић није могао да одговори на питање да ли ће завршни турнир АБА лиге бити одржан у том мјесту. Тополовић је данас изјавио да ће све бити јасније у суботу послије састанка Управног одбора КК Игокеа. "Свакако да питање одржавања фајнал фора у Лакташима посљедњих дана привлачи много пажње и морам […]

петак, март 29, 2013 / 10:00

Начелник општине Лакташи Милован Тополовић није могао да одговори на питање да ли ће завршни турнир АБА лиге бити одржан у том мјесту.

Тополовић је данас изјавио да ће све бити јасније у суботу послије састанка Управног одбора КК Игокеа.

"Свакако да питање одржавања фајнал фора у Лакташима посљедњих дана привлачи много пажње и морам да кажем да је мени лично, као грађанину, жао што је уопште дошло до ових неспоразума. Познато је да је Роман Лисац недавно био у Лакташима и да смо ми на том састанку пружили пуну подршку одржавању завршног турнира АБА лиге у Лакташима. Били смо спремни да, уз одређене услове, будемо домаћини најбољим кошаркашким клубовима у региону, али када је из АБА лиге стигао приједлог уговора који смо требало да потпишемо, видјели смо да њихови захтјеви нису у складу с оним које смо договарали", каже Тополовић и додаје:

"Искрено бих, због љубитеља кошарке, волио да турнир буде одржан у Лакташима, али треба сачекати суботу и састанак Управног одбора Игокее послије којег ће све бити много јасније".

И предсједник Игокее Борис Спасојевић дан раније је истакао ће одлука о томе да ли ће тај клуб организовати завршни турнир регионалног такмичења бити донесена у суботу.
"На сједници Управног одбора, која ће се одржати у суботу од 18 сати, одлучићемо, између осталог, и о приједлогу тренера Драгана Бајића о отказивању фајнал фора", рекао је Спасојевић и додао да је Игокеа добила велику подршку од Кошаркашког савеза БиХ као и појединих клубова АБА лиге.

Завршни турнир АБА лиге играће се од 25. до 27. априла, а у полуфиналу се састају Игокеа – Партизан и Црвена звезда – Раднички.

Генерални менаџер регионалног такмичења Роман Лисац увјерава јавност да нема разлога за бригу.

"Све је у реду. Игокеа има понуђен уговор и у суботу ће се све знати. Морамо негдје да организујемо Ф4. Послали смо уговор Игокеи, сада је на њима да ли ће нам послати потписани документ или одустати. Све ће се, понављам, знати у суботу. Клубови знају датум одигравања фајнал фора, а све друго није битно", каже Лисац за спортал.рс.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *