Топић: Заинтересованост за концесиони однос са Српском

Директор „Аутопутева Републике Српске“ Душан Топић рекао је Срни да је десетак грађевинских компанија и комерцијалних банака заинтересовано за концесиони однос са Српском у изградњи аутопута за дио Коридора „Пет це“ од Добоја до Вукосавља, вриједној од 300 до 350 милиона евра.  Топић је подсјетио да је 1. августа објављен јавни позив за предквалификацију свих […]

среда, септембар 5, 2012 / 13:58

Директор „Аутопутева Републике Српске“ Душан Топић рекао је Срни да је десетак грађевинских компанија и комерцијалних банака заинтересовано за концесиони однос са Српском у изградњи аутопута за дио Коридора „Пет це“ од Добоја до Вукосавља, вриједној од 300 до 350 милиона евра.

 Топић је подсјетио да је 1. августа објављен јавни позив за предквалификацију свих заинтересованих компанија.

Он је објаснио да је уобичајени дио процедуре да се у фази пријава за предквалификацију направи презентација на коју би дошли сви заинтересовани, да им се приближи пројекат и да им се одговори на питања и нејасноће који би могли бити одлучујући за њихово опредјељење да ли да учествују у пројекту.

"Зато ћемо сутра у Лондону презентовати наш пројекат изградње аутопута, чиме ћемо дати прилику потенцијалним грађевинским компанијама и финансијерима да остваре директан контакт", додао је Топић.

Он је истакао да је основни циљ делагације Српске, која ће сутра у Лондону у Европској банци за обнову и развој /ЕБРД/ представити пројектну документацију за дио Коридора "Пет це" који пролази кроз Српску, а коју чине и премијер Александар Џомбић и министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић, да се за овај пројекат заинтересује што већи број компанија, да би били у могућности да добију најповољнију понуду и изаберу најбољег приватног партнера за овај пројекат.

Чубриловић је најавио јуче да ће делегација Владе Српске сутра у Лондону у ЕБРД-у представити пројектну документацију за дио Коридора "Пет це" који пролази кроз Српску.

Власти БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ заједнички ће ући у изградњу дионице аутопута на Коридору "Пет це" на правцу Вукосавље – Добој – Зеница.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *