Топић као Додик: Аутопутем ћемо се возити крајем јуна

Аутопут Бања Лука – Градишка требало би да буде у функцији до краја јуна, а у његову изградњу до сада је уложено 55 милиона евра, изјавио је директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић. Топић је навео да уговорена вриједност радова за изградњу аутопута Бања Лука – Градишка, у дужини од 37 километара, износи […]

понедељак, март 21, 2011 / 16:03

Аутопут Бања Лука – Градишка требало би да буде у функцији до краја јуна, а у његову изградњу до сада је уложено 55 милиона евра, изјавио је директор Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић.

Топић је навео да уговорена вриједност радова за изградњу аутопута Бања Лука – Градишка, у дужини од 37 километара, износи 78 милиона евра.

Он је рекао да је друга фаза изградње ове дионице аутопута подијељена у три лота.

– Изградња лота један и два одвија се планираном динамиком. Изградња лота три успорена је због преноса уговора са италијанског предузећа "Видони", које је било извођач радова, на предузеће које је преузело послове послије одустајања "Видонија", односно на фирму "Интеграл инжењеринг" – рекао је Топић за "Глас Српске".

Он је нагласио да је ова дионица аутопута дио мреже европских аутопутева и тренутно је најважнија и најоптерећенија путна веза у Српској.

Топић је истакао да ће се аутопут Бања Лука – Градишка, изградњом моста на ријеци Сави код Градишке, повезати са аутопутом на коридору 10.

Он је рекао да је са Хрватском постигнут договор о заједничкој изградњи моста на ријеци Сави чија је процијењена вриједност 30 милиона евра и уговорена је израда пројектне документације. Он није одредио вријеме када би овај мост требао бити завршен.

 


0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *