Толимиру потврђена доживотна казна

Генералу Здравку Толимиру жалбено вијеће хашког трибунала потврдио је казну доживотног затвора за „геноцид“ у Сребреници. Генерал Толимир био је помоћник за обавјештајно безбједносне послове некадашњег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића, коме се такође суди у Хашком трибуналу. Толимир је ухапшен крајем маја 2007. године. Здравко Толимир није једини официр ВРС који је због […]

среда, април 8, 2015 / 16:24

Генералу Здравку Толимиру жалбено вијеће хашког трибунала потврдио је казну доживотног затвора за „геноцид“ у Сребреници.

Генерал Толимир био је помоћник за обавјештајно безбједносне послове некадашњег команданта Војске Републике Српске Ратка Младића, коме се такође суди у Хашком трибуналу.

Толимир је ухапшен крајем маја 2007. године.

Здравко Толимир није једини официр ВРС који је због злочина у Сребреници осуђен на најтежу казну. Доживотни затвор првостепеном пресудом одређен је и Љубиши Беари, начелнику за безбједност Главног штаба ВРС-а и Вујадину Поповићу, бившем потпуковнику Дринског корпуса.

Драго Николић, потпоручник Зворничке бригаде осуђен је на 35 година затвора а на исту казну правоснажном пресудом осуђен је и некадашњи командант Дринског корпуса Радисав Крстић.

На вишегодишње казне затвора осуђено је још десетак официра ВРС-а укључујући и оне који су признали кривицу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *