Токијски суд контра америчког: Није Самсунг плагирао Епл

Суд у Токију донио је одлуку да „Самсунг електроникс“ није прекршио „Еплове“ патенте, што представља побједу за ову јужнокорејску компанију. Патент се односи на пребацивање медијског садржаја између апарата. "Поздрављамо одлуку суда, која је потврдила став да наши производи ни на који начин не крше права на интелектуалну имовину ‘Епла’", наводи се у саопштењу "Самсунга" […]

петак, август 31, 2012 / 11:25

Суд у Токију донио је одлуку да „Самсунг електроникс“ није прекршио „Еплове“ патенте, што представља побједу за ову јужнокорејску компанију.

Патент се односи на пребацивање медијског садржаја између апарата.

"Поздрављамо одлуку суда, која је потврдила став да наши производи ни на који начин не крше права на интелектуалну имовину ‘Епла’", наводи се у саопштењу "Самсунга" за мрежу Би-Би-Си.

Судија Тамоцу Шоџи одбацио је тужбу коју је "Епл" поднио у августу и утврдио да "Самсунг" није прекршио патенте "Епла" у вези са синхронизовањем музике и видео-подацима између апарата и сервера.

Суд у САД наредио је 24. августа јужнокорејској компанији "Самсунг" да плати милијарду и 50 милиона долара одштете америчком "Еплу" због кршења права на интелектуалну имовину.

Порота је закључила да неколико "Самсунгових" уређаја, укључујући "ајфон" и "ајпед" крши "Еплове" патенте на соФтвер и дизајн и истовремено одбацила жалбу јужнокорејског гиганта.

Компанија је најавила да ће се борити против "Епла", рекавши да ће уложити жалбу на одлуку суда у САД.

"Епл" сада тражи забрану продаје осам телефона "Самсунга" на америчком тржишту.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *