Теслић се пита због чега плаћа РТВ таксу?

Свако домаћинство, али и правна лица, у Републици Српској плаћају РТВ таксу у износу од 7,5 КМ. На подручју општине Теслић постоји 13.500 домаћинстава што значи да Теслићани плаћају око 100 хиљада КМ мјесечно или милион и 200 хиљада КМ годишње за РТВ таксу РТРС-у!

петак, септембар 29, 2017 / 05:40

Ово су заиста огромна средства на годишњем нивоу, која дају за право Теслићанима да поставе питање шта они и Теслић добијају заузврат за ове паре?

У Добоју постоји регионално дописништво РТРС-а које покрива и општину Теслић, међутим Теслића у прилозима РТРС-а нема или се појављује врло ријетко, а када и буде неки прилог о нашој општини по обичају то је неки извјештај било о политичким превирањима или негативним дешавањима на подручју наше општине, некад и уз подстицање самих новинара РТРС на такве ситуације (Чечава).

Помислио би човјек да се у Теслићу у току године не догађа ништа позитивно, нити једна манифестација или догађај вриједан пажње уредника и новинара РТРС-а, које ми Теслићани плаћамо милион и 200 хиљада марака годишње!

За толики новац очекивало би се барем 2-3 прилога из Теслића седмично од стране РТРС-а, ма колико им је уређивање пристрасно, међутим прилози о Теслићу на јутјуб каналу РТРС вијести у току године могу се пребројати на прсте.

Закључак је очигледан да Теслићани и Теслић не добијају ни мрвице од огромних средстава које издвајају за РТРС таксу, а дјеловање РТРС-а за општину Теслић могло би се у неким случајевима описати и као негативно, штетно по имиџ нашег града, који је и туристичка дестинација.

Јасно је да таква уређивачка политика РТРС-а произилази из чињенице да се руководство те установе ставило у службу режима и његове политике, а та политика, као што смо већ безброј пута наглашавали, није на добробит грађана Теслића, него само на штету, упркос чињеници али и управо због те исте чињенице да су двоје Теслићана у врху тог режима.

Теслићани ће имати прилику наредне године да кажу на изборима шта мисле о политици РТРС-а према Теслићу и Теслићанима, али и о политици режима који стоји иза такве ненародне телевизије.1 КОМЕНТАР

  1. Мени су послали судски налог да ће ми заплијенити ТВ и продати га јер им не плаћам претплату. Шта ћу онда? Нећу моћи гледати утакмице НК Ријека??? М…. и. ј…. у……!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *