Теслић: Мајкама са двоје и више дјеце по 200 КМ

Начелник општине Теслић Милан Миличевић уприличио је данас свечани пријем за мајке које су у овој години родиле треће или наредно дијете у својој породици, те им уручио симболичан новчани износ од 200 КМ. Миличевић је појаснио да је пријем услиједио на основу одлуке Скупштине општине о смањењу одборничких надокнада за десет одсто, те да […]

субота, март 9, 2013 / 16:22

Начелник општине Теслић Милан Миличевић уприличио је данас свечани пријем за мајке које су у овој години родиле треће или наредно дијете у својој породици, те им уручио симболичан новчани износ од 200 КМ.

Миличевић је појаснио да је пријем услиједио на основу одлуке Скупштине општине о смањењу одборничких надокнада за десет одсто, те да је разлика тих средстава усмјерена у хуманитарне сврхе.

"Ова идеја је потекла из Ђечијег диспанзера Дома здравља да с циљем промоције наталитета симболично наградимо новчаним износом свако треће или наредно рођено дијете у породици", рекао је Миличевић.

Он је додао да су неке општине већ увеле ову праксу, те да у Теслићу то почиње данас са Међународним даном жена, са циљем да ова активност има континуитет у побољшању наталитета, као и помоћи породицама које имају троје или више дјеце.

Начелник теслићке општине је изразио наду да ће прилике у општинском буџету постати повољније како би се предвиђени новац за вишечлане породице у наредном периоду могао повећати.

Од почетка 2013. године до данас у Теслићу је 19 породица добило треће дијете, од којих је двоје близанаца.  0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *